De-ți vine sa plângi mai bine râzi, de-ți vine sa cazi, ridică-te, de-ti vine să fugi, opreste-te si luptă!

Viata, indiferent de varsta vine cu o povara, care trebuie carata. Cărată cu demnitate. Si atunci, alege sa tratezi astfel de situatii cu un zambet adevarat, nu fals si sa va adunati puterile pentru a putea trece peste.
Viata inseamna bucurie presarata cu obstacole, necazuri si incercari. Dar farmecul ei este de a nu ne pierde zambetul, oricat de greu ne-ar fi. De-ti vine sa plangi, razi. De-ti vine sa cazi, ridica-te si fii surazatoare. De-ti vine sa fugi, opreste-te si zambeste!

Pe masura ce vei imbătrîni, incercarile ti se vor inmulti. Invata sa crezi ca Dumnezeu este langa noi chiar si in cele mai grele situatii. Asa ca pastreaza-ti nadejdea in Dumnezeu si zambeste. Uita-te in sus si cu credinta mergi inainte.
Și nu uita că viața nu e doar un urcuș. Mai sunt și văi, mai sunt și coborâșuri, și prăpăstii și tâlhari la drumul mare. Te vei opri oare de frica lor? Căci toate acestea sunt daruri minunate, dăruite de viață pentru creșterea ta. Tu doar mergi, mergi fără oprire în cunoașterea ta!

Și nu privi înapoi cu mânie. Priveşte doar înainte cu mare bucurie.
Nu îţi otrăvi sufletul cu tot felul de amintiri care te-au zdruncinat sau care te-au dezamăgit odinioară. Cei care te-au minţit, te-au înşelat, te-au trădat, te-au abuzat, te-au manipulat, au avut rolul lor tocmai pentru tine, cel care tu erai atunci. Să le porţi pică, e ca şi cum te-ai identifica din nou cu persoana care erai odinioară. Dar cât din cel ce erai atunci a mai rămas şi acum? Poate mult, sau poate foarte puţin.

Aşa că iartă-i pe toţi şi mulţumeşte-le pentru rolul lor, bun sau rau, jucat în viaţa ta.