„Depresia, furia și tristețea sunt stări de spirit, la fel și fericirea, pacea și mulțumirea. Puteți alege să vă aflați în oricare dintre aceste stări, deoarece este mintea voastră “.

Problema pentru oamenii care sunt empatici iscusiți este că devin nesiguri și încearcă să facă pe plac tuturor, pentru că au trebuit întotdeauna să absoarbă rănile și durerile celorlalți. Încearcă să mențină oamenii fericiți în jurul lor, astfel încât să poată fi și fericiți, dar acest lucru nu funcționează întotdeauna, deoarece există întotdeauna cel puțin o persoană care, în ciuda eforturilor lor, este destul de încăpățânată și dorește să continue cu suferința lor.

Într-un efort de a-i mulțumi, empatia va prelua negativitatea lor, deoarece persoana negativă este mai încrezătoare în negativitatea lor decât empatia este în optimismul lor.
Încrederea lor în perspectivele lor, oricât de defectuoasă ar fi, va cuceri pe oricine nu este la fel de sigur în viziunea lor.
Acesta este motivul pentru care empatia va trebui să facă și să își afirme în mod activ alegerea de a nu imita vibrațiile negative emise de ceilalți, indiferent de câtă presiune se află.
Ei trebuie să se concentreze și să se ocupe de propria energie pentru a putea găsi încrederea necesară pentru a preveni externalitățile să-i copleșească.

Această încredere devine și mai necesară pentru a doua parte a călătoriei empatice. Odată ce sunt suficient de puternici pentru a împiedica alții să-și depășească propriile emoții, empatii, în loc să preia negativitatea și vibrațiile scăzute ale altora, trebuie să practice să creeze o impresie a propriilor emoții pozitive asupra celor care au nevoie de ea.

Empatii trebuie să fie foarte încrezători în credințele și ideile lor despre dragoste și lumină și vindecare pentru ca acest lucru să se întâmple. Ei trebuie să fie absolut siguri că dragostea va cuceri frica. Ei trebuie să fie gata să ofere întotdeauna afecțiune, compasiune și gânduri pozitive. Emoțiile negative precum ura și furia nu ar trebui să aibă nicio putere asupra lor.

Este important să faceți acest lucru într-un mod care să nu respingă suferința prin care trec alții. Când vin la tine cu negativitatea lor, furia și durerea lor sunt complet reale și adevărate.Sarcina empaticului este să se asigure că nicio acțiune a lor nu îi spune celeilalte persoane că negativitatea lor este complet în regulă. Empatia trebuie să le ofere înțelegere și sprijin.
În loc să-și scadă vibrația pentru a fi la același nivel cu cel al celeilalte persoane, empatia trebuie să le ridice pe ale lor și să le forțeze să se ridice pentru a o întâlni.
Aceasta nu este o sarcină ușoară prin orice mijloace, iar empatii trebuie să exerseze sfaturi și înțelegere, în același timp, fără a utiliza cuvinte care ar putea întări negativitatea.

Amintiți-vă doar să rămâneți calmi și colectați, să respirați adânc și să vă ancorați în centrul dvs., astfel încât câmpul dvs. de energie să rămână netulburat. Acest lucru vă va asigura că controlați ce se întâmplă în această întâlnire.