Dezvoltă-ți inteligența! Cum sa-ti antrenezi creierul pentru a avea performantele pe care ți le dorești

Posibilitatea dezvoltarii inteligentei se datoreaza proprietatii de adaptare a creierului uman in functie de noile provocari. Cu alte cuvinte, anumite feluri de exericitii pot aduce imbunatatiri semnificative in ceea ce priveste agilitatea si inteligenta creierului tau.

Potrivit cercetatorilor, nu este necesar ca antrementul sa dureze mai mult de doar cateva minute zilnic. Cu toate acestea, aceste minute pot face diferenta in multe aspecte ale vietii personale pe termen lung.

Caută noutatea. Atunci când cauţi noutatea, se petrec mai multe lucruri. În primul rând, cu fiecare experienţă nouă pe care o ai creezi noi legături sinaptice. În timpul procesului de învăţare, aceste conexiuni se construiesc una peste alta, cresc activitatea neuronală şi crează şi mai multe conexiuni care la rândul lor formează alte conexiuni. 

Provoacă-te! Indiferent cu ce te confrunți, nu te teme să incerci de teama esecului.

Gândeşte creativ! Creativitatea se poate manifesta în multe domenii ale vieții noastre, de la modul cu ne îmbrăcăm, până la scrierea unei poezii. Nu te teme să îndrăznești!

Alege calea mai grea.
Creierul, la fel ca trupul are nevoie de exerciţii. Dacă încetăm să ne mai folosim capacitatea de a rezolva probleme sau capacităţile cognitive, cele spaţiale sau logice, nu numai că nu ne vom îmbunătăţi starea creierului, dar el va intra în declin.

Fă schimb de informații.
Schimbul de informaţii ne face să vedem lucrurile şi din alte perspective sau să gândim lucrurile într-un mod pe care poate nici nu ni l-am imaginat. Învăţarea, în sine, presupune ca noi să ne expunem la lucruri şi situaţii noi, iar networking-ul ne ajută să facem asta mai uşor.