Dieteticienii dezvăluie cele mai bune 5 alimente pentru femeile de peste 40 de ani

Îmbătrânirea vine cu partea sa corectă de provocări. Sunteți mai expus riscului de boli. Este posibil să vă lipsească gândirea pozitivă cu privire la modul în care aspectul dvs. se schimbă. Și corpul tău are nevoie de mese alese mai atent pentru a continua să funcționeze sănătos. Pentru femei, provocarea suplimentară a menopauzei și a altor riscuri poate fi puțin copleșitoare.

1. Broccoli
Broccoli este o legumă cruciferă verde, mulți copii o numesc „leguma cea mai puțin preferată”. Din fericire, este probabil să fie în siguranță, evitând legumele până când vor atinge o anumită vârstă. Dar pentru cei care devin femei, la 40 de ani, broccoli ar putea fi foarte util!

2. Pește gras
Peștii grași precum macroul, somonul și heringul sunt bogate în grăsimi sănătoase care fac minuni pentru organism. Medicul și directorul medical Ethos Medical Spa Dr. Hardik Soni, MD, afirmă că acizii grași omega-3 din soiurile de pește gras sunt fantastici pentru femei, în special pentru femeile în vârstă.

3. Semințe de in
Semințele de in – în special cele proaspăt măcinate – sunt capabile să lupte împotriva îmbătrânirii în mai multe moduri diferite. Sunt bune pentru piele și umiditate și, de asemenea, furnizează tot felul de substanțe nutritive. Dr. Dermatolog Cynthia Bailey susține semințele de in ca superalimente care se ridică puternic împotriva îmbătrânirii.

4. Cartof dulce
Multe femei de 40 de ani observă că unghiile, pielea și părul lor se slăbesc și au nevoie de îngrijiri suplimentare pe măsură ce îmbătrânesc, iar una dintre modalitățile prin care pot fi ajutate este prin biotină, o vitamină B care se găsește în cartofii dulci. Potrivit dieteticienilor cartofii dulci sunt susținuți cu numeroși alți nutrienți, cum ar fi magneziu, beta-caroten antiinflamator și vitamina C, pentru a ajuta la acest lucru.

5. Quinoa
Dieteticienii spun că quinoa ar trebui să fie alegerea pentru un tip de mâncare pe care l-ai aduce cu tine pe o insulă pustie! Conținutul său nutritiv asigură suficient corpului uman toți aminoacizii esențiali necesari și o tonă de vitamine și minerale.