Diferența dintre Dumnezeu și oameni: Dumnezeu oferă, împarte și iartă. Omul cere, primește și uită

Se spune că numai Dumnezeu are dreptul să ne judece. Nu ştiu de ce am impresia că tocmai El nu ne judecă, ci doar ne înţelege şi ne iartă, neobosit.
De ce oamenii iartă dar nu pot uita? De ce oamenii spun ,,te iert” dar la repetarea greșelii sau la o altă greșeală îți reproșează toate greșelile anterioare? De ce oamenii iartă dar la un moment prielnic de ceartă varsă multă răutate asupra ta?
S-a întîmplat că te-ai certat cu cineva dar apoi v-ați împăcat. Cu toate acestea nu mai simți cale liberă între el și tine, nu mai e curată, deschisă. Oare de ce?

Asta se întîmplă pentru că iertarea nu a fost din inimă, completă și adevărată. Un pic de venin a rămas pe fundul vasului care strică toată dispoziția.
Adunîndu-se veninul va căuta să iasă afară iar ținta lui, vor toți oamenii din jur. Neiertînd pe cineva te poți certa cu toată lumea! Dacă nu ierți piezi liniștea interioară, Harul lui Dumnezeu și limpezimea minții.
Iertați din inimă, nu țineți minte răul, răspundeți cu bine și așa vom schimba lumea! În o situație cînd oamenii nu sunt iertați suferă ambele părți.
Dacă vei cere iertare primul, vei fi ușa care se deschide bucuriei iar dacă ți se va cere și vei ierta sincer, vei o filă nouă pe care se poate scri cu slove de aur!