Doamne, ai grijă de copiii mei și rămâi lângă ei și atunci când se îndepărtează de tine

Doamne, ajută-mă să îi ofer copilului meu ce este mai bun; nu lucruri, ci ceea ce este mai bun din mine, preţuindu-l în zilele bune şi în zilele rele, atât ale lui cât şi ale mele. Invaţă-mă sa-l accept pentru ceea ce este el, nu doar pentru ceea ce face; să ascult ceea ce spune şi el să mă asculte pe mine; să-l încurajez în atingerea obiectivelor lui, nu ale mele.

Ajută-mă să îi ofer un cămin unde respectul şi integritatea sunt pietre de temelie şi unde există suficientă fericire pentru a ridica acoperişul apărător de necazuri. Fă să îi inspir curajul de a fi sincer cu el însuşi; independenţa de a-şi purta singur de grijă si credinţa de a se baza pe Tine.

Ajută-mă să-l disciplinez fără să-l înjosesc, să îi cer o purtare bună , fără să uit de purtarea mea si ajută-l să ştie că are parte de dragoste nelimitată indiferent de ceea ce face.

Ajută-mă sa-l hrănesc bine, să-l îmbrac cum se cuvine şi să am suficient pentru a îi da cele trebuincioase – nu pentru munca pe care o face el, ci pentru plăcerea pe care o aduc acestea.

Ajută-mă să fiu moderat în toate aceste privinţe, aşa încât bucuria de a primi să-l ajute să descopere bucuria de a dărui. Veghează ca responsabilitatile lui să fie reale, dar să nu fie o povară pentru el; aşteptările mele să fie înalte, dar nu copleşitoare şi ca lauda să fie chibzuită şi adusă când trebuie.

Ajută-mă sa-l învăţ că excelenţa este cea mai bună răsplată a muncii. Iar când vine vremea ajută-mă să mă bucur de fiecare realizare, oricât de mică, fără să mă prefac nici măcar o dată că aş avea vreun merit. Mai presus de toate, ajută-mă sa-i înrădăcinez bine în adevarul Tău, încât atunci când va pleca de lângă mine să fie în siguranţă.

In numele lui Iisus, amin!