Doamne, te rog, învață-mă arta pasilor mici…

Doamne, nu-ți cer minuni și nici lucruri imposibile, îți cer doar putere pentru fiecare zi. Învață-mă arta pașilor mici!

Fă-mă atent și inventiv, ca în rutina zilelor să mă pot opri în fața descoperirilor și a experienței care m-au intrigat!

Învață-mă să gestionez corect timpul vieții mele! Oferă-mi un simț al observației, pentru a putea diferenția lucrurile importante de cele mai puțin importante!

Îți cer să-mi dai puterea reținerii și a înțelegerii, ca în viață să nu deviez de la ceea ce este important, dar să-mi planific rațional timpul, să pot vedea și vârful muntelui, și valea și uneori să pot găsi timp pentru bucuria artei!

Ajută-mă să înțeleg că visele nu sunt un ajutor! Nici dorul față de trecut, nici dorințele față de viitor. Ajută-mă să fiu aici și acum și să percep această clipă ca cea mai importantă!

Apără-mă de credința naivă că totul în viață trebuie să fie ușor! Oferă-mi conștientizarea faptului că toate greutățile, înfrângerile, căderile și nemulțumirile sunt o parte firească a vieții, datorită căreia creștem și ne dezvoltăm!

Adu-mi aminte că inima mereu e în conflict cu rațiunea! Trimite-mi la momentul potrivit pe cineva care va avea curajul să-mi spună adevărul, dar să o facă cu dragoste!

Știu, multe probleme se rezolvă fără să faci nimic, deci învață-mă să aștept!
Știi cât de mult avem nevoie de prietenie. Ajută-mă să merit acest dar al sorții!
Dă-mi o fantezie bogată, ca la momentul potrivit, la timpul potrivit, vorbind sau tăcând, să pot oferi cuiva căldura necesară!

Fă-mă omul care poate ajunge și până la cei căzuți! Ferește-mă de frica evitării lucrurilor importante din viață!
Nu-mi da ceea ce vreau, doar ceea ce-mi trebuie cu adevărat!
Învață-mă arta pașilor mici!

Antoine de Saint-Exupéry