Doamne, umple Tu cu iubire toate inimile care au uitat să iubească

”Astăzi e greu să fii om când ei se mint unii pe alţii, se înşeală, sunt mândri, lacomi, fură, se urăsc. Încet, încet parcă ziduri se înalţă între noi şi uităm unul de altul. Unde este oare dragostea dintâi? Întunericul e mare, mulţi cad, alţii pleacă dintre noi şi ne întrebăm: de ce?

Astăzi e greu să fii om când vezi ce-i în jurul tău dar strângi din pumn, lacrimi îţi brăzdează faţa şi mergi înainte prin credinţă, cu dragoste şi pace…asta te face să fii om.

Dar e greu să fii om când alţii te judecă, te vorbesc de rău şi te condamnă. E greu să-i ierţi şi să-i iubeşti din nou. Te doare nu pentru că te-au rănit ci pentru că au căzut. Îi ierţi şi-i ajuţi să se ridice chiar dacă pe pământ nu au mai rămas mulţi care să se jertfească unul pentru altul aşa cum a făcut Isus.

E greu să vezi în profunzime, să vezi că nu mai e ca odinioară. E greu să vezi că cel care pretinde că ţi-e prieten, în adâncul sufletului te urăşte sau poartă un sâmbure de invidie…Totuşi ei se prefac că totu-i bine cand nu e. Sunt prea obişnuiţi să înnăbuşe adevărul cu câteva motive. Pentru ce?

E greu să vezi ipocrizia din spatele unui zâmbet sau a unui salut forţat. E greu când alţii cad unul câte unul şi te întrebi dacă mai poţi rămâne curat într-o lume aşa murdară şi dacă mai contează… ”