Doar eu mă pot trage la răspundere pentru greșelile făcute, pentru că eu am trăit, eu am iertat, eu am greșit, eu am uitat…

Suntem încăpățânați, picăm și ne ridicăm.
Îmi iubesc caracterul și totuși mă sperie atât de mult. De ce? Pentru că depinde de iubire, de îmbrățișări, de susținere. Pentru că mă ascund sub o mască, încerc să fiu puternică.
Fiecare om construiește ziduri și pentru a se apăra de tot ce este rău. Doar dragostea le poate distruge. Atunci te dezbraci de tot ce te temi și fiecare defect devine o calitate. Cine are curaj, cine riscă, cine pică și se rănește pentru a ajunge la sufletul tău și sare peste aceste ziduri … merită o șansă, primește-l cu brațele deschise.
Se mai întâmplă din când în când să ai nevoie de câteva clipe de singurătate, să stai de vorbă cu tine, să-ți asculți dubiile, să te convingi că ești pe drumul cel bun și este bine să visezi, să lupți pentru ce-ți dorești.
Se mai întâmplă să-ți critici caracterul dar realizezi că prezentul este oglinda trecutului, realizezi că o floare devine mai puternică după nenumărate ploi, că blândețea se pierde după nenumărate lovituri, că optimismul devine o armă cu care poți lupta împotriva celorlalți.
Pe drumul vieții pășim ținându-ne de mână dar mai târziu mulți se pierd pe drum sau îți dau brânci tocmai când ai nevoie, tocmai când totul este prea perfect sau prea complicat. Când ceva este “prea” aduce doar vești rele.
Doar eu mă pot trage la răspundere pentru greșelile făcute,
doar eu mă pot certa cu mine însumi,
pentru că am o confidență cu viața mea,
pentru că eu am trăit, eu am iertat, eu am greșit, eu am uitat…

Dacă privind în urmă îți vine să zâmbești…înseamnă că ești un om puternic care a reușit să ierte, să treacă peste și să meargă înainte. Nu s-a mai pierdut printre reproșuri, a refuzat ura și a mers printre răutățile altora cu capul sus. Da, nu pleca capul în fața nimănui, amintește-ți că nimeni nu te poate judeca…