Dragă femeie, oare pe ce loc esti tu în viata ta?

Draga mea,
Stiu ca de multe ori, lucrurile devin dificile, aparent imposibil de gestionat – apar tot felul de obstacole, de teste, de incercari. Insa stiu si ca Viata nu ne doboara, ci ne ofera de nenumarate ori prilejul de a ne evalua situatia, de a face fata realitatii si de a invata din fiecare cadere pe care o experimentam.

Draga mea, chiar daca mama, bunica si strabuniDragă femeie, oare pe ce loc esti tu în viata ta?ca ta au imbratisat suferinta, nu inseamna ca povestea ta de viata trebuie sa fie povestea suferintei mamei tale, a bunicii sau a strabunicii tale – nu, tu nu trebuie sa rescrii acest scenariu, acest tipar.

Desi caderile pot fi uneori foarte dureroase si deloc placute, stiu foarte bine cum este ca dupa fiecare cadere sa te ridici transformata, sa iti dai seama ca nu mai esti cea care ai fost, sa realizezi cat de important este sa iti recastigi controlul asupra vietii tale si asupra modului in care trebuie sa iti gestionezi viata. Iti mai dai seama, dupa astfel de caderi, ca intrebarile despre ce a fost sau nu a fost corect in viata ta, nu te ajuta cu nimic – ba chiar te afunda in vechile tipare de gandire si de comportament, si risti sa intri intr-un nou cerc vicios.

Stiu cum este sa simti ca sufletul iti este ravasit, ca esti ravasita emotional si spiritual, insa caderile si provocarile vietii te indeamna sa devii din ce in ce mai puternica si constienta de tine, mai sigura si mai realista, in timp ce noua ta fiinta iti cere sa te ridici pentru a trai autentic si cu demnitate, sa nu mai ratacesti intr-un puzzle disfunctional ale carui piese te fac doar sa te impiedici – uneori fara posibilitatea de a te ridica la timp.

Cu trecerea timpului, am invatat ca viata nu este nedreapta cu nimeni si ca, de fapt, suferinta este exagerata, a devenit norma sociala.

Mai mult, am invatat ca fericirea este o alegere care presupune sa iti insusesti elemente si informatii corecte ce tin de psihoeducatiei si a educatiei relationale. Cu efort si vointa constante. Viata asteapta ca fiecare dintre noi sa traiasca in acord cu propriul Sine, cu propriile valori. Viata asteapta si de la tine, si de la tine, si de la tine, si de la tine si de la … tine, sa traiesti in bucurie si conform nevoilor, valorilor si dorintelor tale reale.