Draga mea, ține minte: niciodată nu vei fi suficient de bună pentru mama ta soacră

Unele mame isi cresc baietii intr-o iubire imensa dar in mod egoist, astfel ca atunci cand se casatoresc nici o fata nu este prea buna de baiatul ei.
De aici se naste un fel de rivalitate intre soacra si nora. Si am vazut ‘razboaie’ adevarate intre ele, de le stia tot satul. Mai sa isi scoata ochii una alteia. Ba ca nora nu face nimic din ce trebuie, ba ca baiatul sa aleaga intre soata si mama. Iar unui baiat sa ii ceri asta, nu e corect. Nu vorbim de cazuri unde mamele baietilor erau exagerate si doar pe capul lor, ‘dand-le’ subiecte de cearta.

Fereasca de o astfel de soacra!

Adevarul e undeva … si soacrele si nurorile sunt de mai multe feluri.

Am vazut mame de baieti care din capul locului s-au dovedit ‘acrituri’, in sensul ca oricat de frumos se purta nora cu ea, tot nu reusea sa ii castige simpatia si nici sa-i intre vreodata in voie.

Apoi de ce sa nu zic sunt la fel de multe familii in care soacra nu a intervenit cu nimic in noua familie ci doar cu ajutor si pe acela doar cand era solicitata. Dar si soacrele castiga la fel de greu simpatie din partea nurorilor, cateodata.

Si mai cred ca mai sunt si cazuri fericite printre  in care soacra este painea lui Dumnezeu. Cred ca atunci cand vrei sa fie pace si armonie in familia copiilor vei gasi mereu solutii de-ai ajuta discret si DOAR atunci cand o cer.

Schimba-ti ca mamă si ca soacră vorba in miere, cuvintele in dulceata si faptele cu intelepciunea de-a nu le impune cu nimic punctul tau de vedere si va fi mereu armonie. Fii mereu langa ei la nevoie si de a sfatui doar cand ei cer asta.