Dragostea nu se poartă urât, nu se aprinde la mânie, nu gândeşte răul. Dragostea luminează, apără, vindecă

Cu cît omul e mai plin de sine, cu atît iubirea lui este mai slabă.
Cu cât atenția și interesul pentru propria mea persoană sunt mai vii, cu atît este mai moartă iubirea mea pentru celălalt.

Iubirea adevarata are ceva pur si inocent in ea. Izvoraste din adancul unei inimi curate si pline de Har.
Cu greu o mai poti intalni in zilele noastre. Ea aduce Pace in inima omului, fericire, bucuria de a darui, fericirea ca ai putut iubi fara nici un scop.

Dragostea nu se poartă urât

Vorbim aici nu numai despre dragostea dintre doi indragostiti. Putem sa ne referim si la dragostea fata de copiii, fata de parinti, bunici, prieteni, colegi.., la dragostea fata de crestinii dintr-o biserica.

Daca acum 50 de ani exista un profund respect fata de parinti si bunici, izvorat din dragoste, acum acest lucru este pe cale de disparitie totala..

Da chiar si maturii, daca abia isi mai aduc aminte de parintii lor, uitand ca cat de curand vor fi si ei acei batrani neputinciosi si bolnavi, avand nevoie de atentie si ingrijire .

Cui ii mai pasa in ziua de astazi de cei batrani ?Este o societate bolnava, pe cale de degradare totala. Ci greu mai vezi un crestin care mai da milostenie unui flamand de la usa bisericii.
Ura, indiferenta, nepasare, invidie, rautate, egoism, aceste calitati predomina in aceasta societate para dezvoltata si stiintifica moderna.

Un tineret fara repere morale si crestine, care cu pasi repezi si siguri se indreapta spre pierzare. Singura preucupare a parintilor este doar asigurarea materiala a copiilor, uitand sa-i creasca in dragostea lui Dumnezeu.
Dar stau si ma intreb, oare fara de Lumina , POATE EXISTA BINELE ?