Dumnezeu este întotdeauna prezent, indiferent de modul în care te simți

Omniprezența lui Dumnezeu și manifestarea prezenței sale sunt două lucruri diferite. Unul este un fapt; cealaltă este adesea un sentiment.

Dumnezeu este întotdeauna prezent, chiar și atunci când nu îl cunoști, iar prezența lui este prea profundă pentru a fi măsurată prin simpla emoție. Da, vrea să îi simți prezența, dar este mai îngrijorat că ai încredere în el decât că îl simți.

Trăim prin credință, nu prin vedere sau prin sentimentele noastre. Situațiile care îți vor întinde cel mai mult credința vor fi acele momente în care pare că viața se destramă și Dumnezeu nu este nicăieri.  Cum Îl lauzi pe Dumnezeu când nu înțelegi ce se întâmplă în viața ta și Dumnezeu tace?
Cum rămâi conectat într-o criză fără comunicare?
Cum ții ochii pe Isus când sunt plini de lacrimi? Dumnezeu poate face față îndoielii, mâniei, fricii, durerii, confuziei și întrebărilor tale

Se spune că dificultățile nu vin niciodată singure…Nenorocirile vin, una după alta, și te pot face să crezi că totul conspiră împotriva ta…chiar Dumnezeu!

Poate că presiunea a devenit atât de puternică încât credința voastră se clatină și Cuvântul lui Dumnezeu care v-a întărit ieri nu mai are niciun efect asupra voastră astăzi. Rămâi abătut și descurajat, fără putere. Credința ta este zdruncinată pentru că ochii tăi sunt concentrați asupra circumstanțelor. Îți spui că situația ta rămâne neschimbată și chiar ai impresia că se înrăutățește.

Dar nu uita! Dumnezeu nu-ți dă ceea ce vrei…El ne creează ocazia să facem acest lucru. Dumnezeu este refugiul și puterea noastră. Un ajutor foarte prezent în necazuri, de aceea nu ne vom teme.