Dumnezeu este Iubire, iar unde este iubire acolo este si Dumnezeu

Daca urmaresti firul vietii omului observi ca au in comun un lucru esential: Dragostea!

Privind la viata omului, observam ca:

1. suntem conceputi din iubire (iubirea celor doi soti si a lui Dumnezeu)
2. ne nastem din iubire (o mama adevarata care isi iubeste copilui, chiar de cand e zamislit, il naste, acceptand jertfa nasterii, cu toate durerile si riscurile ei pentru o noua viata, pe cand acea femeie care nu-si iubeste copilul, ori il avorteaza, ori il abandoneaza dupa nastere, din egoism)
3. crestem de mici cu dragoste (parintii care-si iubesc copilul se sacrifica sa-l creasca si sa-l educe cu toate greutatile care sunt, pe cand cei iresponsabil si lipsiti de dragoste parinteasca, ori il abandoneaza, ori ii ignora educatia si cele necesare pentru buna crestere)
4. traim prin iubire (oamenii pot convietui daca dau dovada de un minim de respect si de dragoste intre ei, altfel cand lipsete dragostea isi face loc ura si ajung sa-si faca rau pana chiar a lua viata unul altuia si astfel e evident ca tot prin dragoste traim)
5. si chiar si pentru cei care nu mai sunt printre noi tot dragostea ne leaga de ei (ii pomenim la biserica, facem milosteni pentru ei si asta tot din dragoste, cum se spune tot in Biblie, “dragostea nu cade niciodata”)

Si bineinteles nu in ultimul rand la toate aceste etape contribuie in primul rand bunul Dumnezeu, cu marea sa iubire, prin purtarea lui de grija atat pentru cresterea fizica, educativa si spirituala cat si pentru a ne calauzi pasii spre mantuire ca in final sa avem parte de fericire.

Practic acest ciclu se repeta pentru fiecare om facand ca existenta noasta dealungul timpului, in care s-au succedat atatea generatii, sa fie posibila tot datorita Dragostei.

Cu iubire si stima, va urez sa va iubiti mult intre voi.

Mihai Grigore