Dumnezeu este iubire si ne iubeste pe toti, oricât de imperfecți am fi

Suntem iubiţi în ciuda imperfecţiunii noastre

Știm că Dumnezeu este iubire. Dar poate că ne simţim prea nevrednici de a fi iubiţi. Până la urmă, e vorba de Cineva de care nu putem ascunde nimic, care ne știe toate ascunzișurile și tainele, până și cuvântul pe care nu l-am rostit încă.

Deși nu avem probleme cu acceptarea faptului că Dumnezeu iubește oamenii în general, am putea digera mai greu faptul că noi suntem beneficiarii și destinatarii acestei iubiri.

Poate că ne simţim prea nesemnificativi pentru a fi iubiţi. Sceptici cu privire la un Dumnezeu care nu are ceva mai bun de făcut decât să vegheze câteva miliarde de oameni și să-i iubească pe fiecare. Ori pur și simplu avem o părere distorsionată despre iubire, construită din relaţiile noastre cu ceilalţi.

Am fost creaţi de Dumnezeu, nu doar printr-un cuvânt, așa cum s-a întâmplat cu restul creaţiei, ci mâinile Lui au modelat lutul și i-au dat viaţă, plăsmuind astfel primul om de pe pământ.

Prin credinţă înţelegem că, deși nu merităm o asemenea dragoste, nimeni nu ne va iubi vreodată mai mult. Atâtea miliarde de pământeni, dar o singură cruce și o unică chemare, care nu ocolește pe nimeni, oricât de nevrednic s-ar ști: „Te chem pe nume, ești al Meu” (Isaia 43:1)