Dumnezeu le vorbește celor ce au timp să-L asculte și îi ascultă pe cei care își fac timp să Îi vorbească

Faptul de a te ruga este mai ușor decât ai crede. Dumnezeu este acolo și va asculta rugăciunile tale și le va răspunde.
Dumnezeu este Tatăl tău din Cer iubitor și El dorește să te audă. Îi poți cere ajutorul rugându-te la El. Fiind copilul Său, Îl poți ruga pe Tatăl tău Ceresc să te ajute și să te îndrume în viață.

Te poți ruga cu glas tare sau în gând. Poți vorbi cu Dumnezeu ca și cum ai vorbi cu o altă persoană. Cuvintele tale nu trebuie să fie elocvente sau memorate. Este mai important să-ți deschizi inima și să nu ascunzi nimic. Crede că El este acolo și că ascultă, deoarece El chiar este. Crede că El te va ajuta, deoarece El o va face.

Vorbește din inimă și împărtășește-ți speranțele și dorințele, precum și grijile și problemele. Îi poți cere ajutor, îndrumare, iertare sau vindecare. Indiferent ce ai în minte, prezintă-I recunoscând că înțelepciunea Sa și timpul Său sunt mai mărețe decât ale tale. Îl poți întreba ce dorește de la tine.

Exprimă-ți aprecierea față de Dumnezeu pentru toate binecuvântările din viața ta. Chiar și încercările pot fi o binecuvântare. Aceasta ne ajută să ne simțim umili, ceea ce ne menține inima și mintea mai deschise la răspunsurile lui Dumnezeu.

Nu există nimic de genul: „Te rogi prea mult”. Dumnezeu vreau să te audă când ești fericit sau trist, sau când pur și simplu ai nevoie de cineva căruia să-i vorbești. Te poți ruga oricând simți sau ai nevoie. De fapt, dacă nu simți să te rogi, sau dacă simți că Dumnezeu nu vrea să te audă, acela poate fi unul dintre cele mai bune momente în care să te rogi.