Dumnezeu m-a iubit când nu m-a iubit nimeni și m-a făcut să mă simt special/ă când credeam ca nu valorez nimic

Știi și crezi că Dumnezeu te iubește? Știu că poate fi o întrebare dificilă.

Dar tine minte – Dumnezeu te iubește. Este cine ești. El te-a creat, te vede și te iubește atât de mult. Crede în asta, petrece timp cu Dumnezeu și învață să ai încredere în dragostea Lui și să te bazezi pe ea. El nu te va da niciodată greș sau nu te va abandona. El a planificat înainte fiecare detaliu al vieții tale și te va asigura. Luați-vă locul la masa de lângă El, ca cineva iubit de Dumnezeu. El este fericit că te are aproape de El, chiar acolo unde vei aparține întotdeauna.

Ni se spune constant: „Dumnezeu te iubește”. Dumnezeu este iubire. Toate acestea pot părea doar teoretice, mai ales în perioadele dificile. Unde este dragostea Lui atunci? De unde știu că Dumnezeu mă iubește?

În acele momente în care viața devine copleșitoare, când stai singur, capul în mâini gândindu-te la tine, unde este Dumnezeu acum? Lacrimile se revarsă pe obraji. Tocmai ți-ai pierdut slujba. Tocmai ai pierdut un prieten. Ai avut o zi foarte grea. Poate ați avut o lungă perioadă de ghinion. Poate cineva a făcut ceva să te rănească. Poate că ești atât de sătul de cine ești, crezi că nu ești demn de dragostea Lui. Există atât de multe motive care pot apărea care determină o persoană să se îndoiască de dragostea lui Dumnezeu; să ne întrebăm dacă El are chiar grijă de tine.
Dumnezeu te cunoaște mai bine decât te cunoști pe tine însuți.

Nu te voi părăsi și nici nu te voi abandona
Când ajungem în acele momente dificile din viața noastră, se întâmplă nu pentru că Dumnezeu nu are grijă de noi; nu pentru că El ne-a abandonat. Dumnezeu a planificat fiecare dintre viețile noastre cu atenție, până la ultimul detaliu. Planul Lui pentru noi este pentru mântuirea noastră. Pentru a ne face să ne bazăm pe El și nu pe propriile noastre capacități umane. Și când ajungem în aceste vremuri, El nu ne lasă singuri.

Aceasta nu înseamnă că vremurile grele vor dispărea. Înseamnă că vei găsi puterea, curajul, grația de a trece prin aceste vremuri. Dumnezeu este alături de tine

Dumnezeu ne cunoaște și El are compasiune pentru slăbiciunea noastră. El nu este un Dumnezeu dur, nedrept. El este drept și El este mișcat de compasiune pentru noi. El este cel mai mare susținător al nostru; nimeni nu vrea să aibă succes pentru noi mai mult decât El. Crede în asta.