Energia din jur este contagioasă. Ai grijă pe cine lași să stea în jurul tău

Ce este energia negativă?
Este posibil să nu avem tehnologia pentru a o măsura, dar probabil știți cum se simte energia negativă. Poate proveni de la oameni negativi, din împrejurimile tale sau din propriul tău psihic. Vă poate lăsa epuizat atât mental cât și fizic. Prin urmare, energia negativă se perpetuează, crescând mai multă negativitate. Învățarea de a face față energiei negative este importantă pentru sănătatea și fericirea ta.

Tipuri de energie negativă
Nu puteți face față cu energie negativă până nu aflați sursele acesteia. Aceste trei surse vă pot influența sentimentele de negativitate:

Oameni negativi
Probabil ați avut experiența de a simți energie pozitivă sau negativă de la o persoană. Unii cercetători cred că o astfel de energie este reală și măsurabilă. Alții cred că oamenii primesc furia, tristețea și alte emoții negative pe care alții le proiectează. Ne pricepem să le citim prin indicii verbale și nonverbale, chiar și atunci când acestea nu sunt exprimate deschis.

Medii negative
Este posibil să fi experimentat un sentiment foarte confortabil în unele medii și inconfortabil în altele. Uneori, acest lucru se datorează experienței pe care o asociați cu locul. Este puțin probabil să fiți la fel de confortabil în cabinetul dentist ca în casa unui prieten. Dar există, de asemenea, dovezi că detaliile fizice ale împrejurimilor vă pot afecta starea de spirit. Dezordinea, de exemplu, poate crea stres și chiar vă poate interfera cu somnul. Mediile care vă fac inconfortabil pot fi descrise ca având energie negativă.

Vorbire negativă de sine
Vorbirea de sine este fluxul de gânduri mai mult nerostite care îți trec prin cap. Gândurile negative vă pot dăuna sănătății și bunăstării. Gânditorii pozitivi sunt mai puțin sensibili la răceli și au o sănătate cardiovasculară mai bună. Este mai puțin probabil să fie deprimați și să trăiască mai mult. A fi un gânditor pozitiv nu înseamnă că ignori problemele. În schimb, a fi unul poate îmbunătăți capacitatea ta de a face față acestora.
Este o risipă extraordinară de energie, să încerci să îi schimbi pe ceilalți. Oamenii se pot schimba numai atunci când ei decid că vor asta și acționează ca atare. Singurul lucru pe care îl poți tu face este să îi inspiri prin acțiunile, atitudinile și faptele tale.
Nu risipi energia ta pe care ai putea-o folosi în atâtea și atâtea moduri constructive și armonioase, lăsându-te prins în jocuri energetice lansate de manipulatori emoționali.

Dacă o persoană apropiată din viața ta are un anumit comportament pe care tu dorești să și-l schimbe, singurul lucru pe care l-ai putea încerca ar fi acela de a fi deplin sincer. Poartă o discuție deschisă cu respectiva persoană și adoptând o atitudine care pleacă din compasiune și iubire spune-i exact ceea ce gândești.
Nu uita însă că în majoritatea cazurilor nu poți schimba oamenii din viața ta și nici nu ar trebui să încerci. Fie îi accepți așa cum sunt, fie alegi să trăiești fără ei. Poate suna dur, dar nu este deloc așa.
Unii oameni sunt perfect conștienți de ceea ce sunt ei cu adevărat, pe când alții nu. Iar asta nu este bine sau rău. Fiecare se află la nivelul la care a ales el să fie în acest moment.