Energia pe care o găsesti într-o pădure poate avea efecte extraordinare asupra sănătății tale

Pădurile sunt un factor important în lumea de astăzi, deoarece nu numai că oferă o scăpare din viața noastră mondenă, ci joacă și un rol esențial în modelarea ființei noastre spirituale și mentale, oferind o evadare din treburile zilnice.

Sălbăticia naturii și splendida simetrie a pădurilor ne ajută să ne atingem scopul în viață, care este să realizăm integritatea.

Pădurile joacă un rol important în înțelegerea instinctelor noastre cele mai profunde pe care încercăm întotdeauna să le supunem pe parcursul întregii zile. Ne permite să creăm o cale care aduce în prim plan dorințele noastre interioare pe care le reținem din cauza vieților stresante pe care le ducem.

Pădurile ne oferă o minte liniștită în care suntem mulțumiți de momentul prezent și de timpul pe care îl locuim, unde toate suferințele și regretele noastre cu privire la activitățile din trecut sunt ignorate și unde ne putem ține deoparte gândurile îngrijorătoare pentru viitor.

Este o stare sufletească satisfăcătoare în care simțim o legătură foarte profundă cu natura și abundența pe care aceasta o poate oferi.

Potrivit lui Richard Louv, autorul cărții Ultimul copil din pădure, mai multe boli legate de ființele umane care le afectează atât mental, cât și fizic, cum ar fi ADHD, obezitatea, depresia și anxietatea, sunt rezultatul acestei conexiuni pierdute cu frumusețea și seninătatea natură.

Unele studii recente susțin, de asemenea, afirmația domnului Louv și au arătat că „terapia horticultură” ajută la reducerea simptomelor ADHD la copii și oferă, de asemenea, un impact pozitiv asupra persoanelor care suferă de depresie și anxietate. O conexiune cu pădurile și exercițiile fizice reduce hormonii stresului și cortizolul.

Deci, dedică-ți viața să creezi o asociere benefică cu pădurile sau orice fel de spațiu verde disponibil în apropierea ta și poți asista la transformări singur.