Este corectă intuiția ta? 9 trăsături care dezvăluie adevăratul caracter al cuiva

Nu este distractiv să fii surprins neplăcut de cineva. Din fericire, există mai multe trăsături revelatoare pe care le puteți urmări pentru a determina dacă doriți să mențineți o relație cu cineva – unele dintre care ar trebui să fiți întotdeauna conștienți în interiorul vostru.

1. Ce spun ei vs ce fac.
Ai auzit vreodată că acțiunile vorbesc mai tare decât cuvintele? Oricât de dureros ar fi adevărul, oamenii își vor dezvălui întotdeauna adevărata lor natură – atâta timp cât te concentrezi pe ceea ce fac, nu pe ceea ce spun.
Oamenii își explică defectele, dar acțiunile lor continue dezvăluie în cele din urmă adevăratul lor caracter. Așadar, fii atent. Dimpotrivă, modul în care interpretați acțiunile altora spune multe și despre dvs., deoarece îl comparați cu ceea ce ați face în acea situație.
Faceți un efort pentru a vă pune în locul celuilalt atunci când evaluați cum acționează. Răspunsul te-ar putea surprinde.

2. Cum se descurcă cu puterea.
Cum tratează această persoană persoanele care se află într-un fel sau altul sub ele? Urmăriți interacțiunile acestei persoane cu reprezentanții serviciului pentru clienți, animale sau copii pentru a obține informații despre caracterul lor.
Privind modul în care cineva îi tratează pe oameni pe care nu au nevoie să-i impresioneze, poate dezvălui adevăratele culori ale acelei persoane.

3. Cum reacționează la critici.
Când critici această persoană, cum reacționează? Se lovesc de tine, oferind scuze pentru acțiunile lor?
Sau îți iau criticile cu calm și lucrează la defectele lor? Cineva care poate face față criticilor cu grație și se poate îmbunătăți din ea este cineva pe care îl dorești în viața ta. Cineva care nu poate lua discuții sincere cu privire la defectele lor ar putea avea un ego prea mare pentru a se descurca.

4. Cercul lor social.
Compania pe care o ține o persoană și modul în care acționează în jurul ei este un bun indicator al valorilor sale. Au păstrat aceiași prieteni de veacuri sau cercul lor social este format din cunoștințe mai recente? Sunt ei în centrul grupului sau stau în spate? Își tratează prietenii mai în vârstă altfel decât prietenii mai noi? Pe cine nu le place sau pe care îl evită – și ce au în comun acei oameni?

5. Limbajul corpului lor.
Chiar și cei mai buni mincinoși își scurg adevăratele sentimente prin micro-expresii. Deci, cu excepția cazului în care noul dvs. prieten a studiat să-și ascundă limbajul corpului, atenția la acesta vă poate oferi informații despre mai mulți factori.

6. Limbajul pe care îl folosesc.
Comunicăm lumii prin limbaj, așa că are sens să ne dezvăluim personalitatea prin ea. Problema? Limbajul este, de asemenea, instrumentul prin care oamenii îi manipulează pe ceilalți.
Cu toate acestea, psihologul social James W. Pennebaker sugerează că este mult mai puțin probabil ca oamenii să acorde atenție pronumelor lor. Așadar, fii atent la modul în care vorbește această persoană.

7. Cum reacționează când au fost nedreptățiți.
Sperăm că nu vei greși această persoană atât de devreme în relația ta. Dar a întreba despre experiențele anterioare în care simt că au fost nedreptățiți vă poate oferi o perspectivă asupra caracterului acestei persoane.
Își transferă toată vina pe cealaltă persoană sau își acceptă propriul rol în această chestiune? Sunt încă supărați despre asta sau pot vorbi despre asta calm și colectiv?

 

8. Cum își cheltuiesc timpul și banii.
Timpul și banii sunt cele mai valoroase bunuri ale oricui, așa că modul în care cheltuiește acesta dezvăluie multe despre prioritățile lor. Cheltuiesc în mare parte pentru recreere sau investesc în viitorul lor? Nu trebuie să vă bucurați de hobby-urile tuturor celor pe care îi cunoașteți și nici nu trebuie să vă îndreptați către finanțele lor.
Asta nu înseamnă că nu poți fi prieteni, dar să știi care sunt acestea te va ajuta să navighezi în relație cu ceva mai multă finețe.

9. Cum reacționează când cineva spune că nu.
Acceptându-l atunci când cineva îți spune „nu”, demonstrezi că respecti acea persoană suficient pentru a-i accepta limitele.

Deci, dacă cineva îți spune o poveste despre modul în care a manipulat o persoană pentru a face ceva după reticența inițială, consideră-te avertizat.