Este mai bine să fii singur/ă decât cu persoana greșită

 Dacă oamenii din jur îți aduc mai multă durere și îngrijorare decât plăcere, ar putea fi timpul să te gândești să pui o oarecare distanță între ei. La urma urmei, este mai bine să fii singur decât cu persoanele greșite.

Este mai bine să fii singur decât cu persoana greșită
Toată lumea a auzit expresia „mai bine să fii singur decât cu persoana greșită”. Nu puteți lua o decizie mai bună decât să alegeți să fiți singuri în loc să fiți alături de oameni toxici. Uneori, însă, poate fi foarte dificil să te extragi din situații, relații sau indivizi care îți fac viața cu adevărat nenorocită. De ce rămâi cu ei? Răspunsul este simplu: din frică. 

Este întotdeauna mai bine să fii singur decât să îți lași viața să devină plină de tristețe sau amărăciune. Vă vom ajuta să înțelegeți acest lucru puțin mai bine cu câteva exemple.

Adesea, relațiile pe care le stabilim nu sunt sănătoase. Acestea ar putea implica manipulări, minciuni sau chiar abuzuri. Important este să vă întrebați: ce câștigați rămânând acolo și permițând situației respective să persiste?  Problema este că ți-e și frică de multe ori și asta te împiedică să iei decizia de a scăpa.

După cum puteți vedea, frica vă însoțește adesea în aceste situații și poate fi susținută de oamenii cu care sunteți înconjurați. Se poate stabili o relație toxică cu un prieten, un membru al familiei sau un partener. Importanța pe care o acordați relației respective va determina, de asemenea, cât de greu este să ieșiți dintr-o circumstanță proastă ca aceasta.

De ce permiteți altcuiva să vă manipuleze? De ce îl rezolvi până când te epuizezi umilința și abuzul pe care ți le-a forțat cineva? Gândește-te dacă vrei sau nu să îți petreci restul zilelor nemișcat, fără a lua o decizie care te va elibera de frica de a fi singur.

Cu toate acestea, gândiți-vă la asta: dacă o persoană dragă se confruntă cu o situație similară cu a dvs., ați fi sigur că le spuneți să iasă. Ai fi clar despre ce trebuiau să facă.

Cu toate acestea, atunci când este situația dvs., răspunsul începe să se schimbe. Este mai bine să fii singur decât cu persoana greșită, pentru că este mai bine să alegi fericirea în locul durerii. Este mai bine să te înconjori de oameni care îți adaugă mai degrabă decât să te ia de la tine.

Ai de ales. Fericirea ta contează și nu ai timp să te pierzi în tristețe, experiențe dureroase și oameni care te fac să te simți rău. Este mai bine să fii singur decât cu persoana greșită.