Este posibil să vindecăm corpul cu puterea minții și există o dovadă științifică în acest sens

Mintea este centrul de control al ființei umane, chiar mai mult decât știi. Mintea poate lua decizii, poate învăța lucruri noi și poate simți emoții – poate vindeca și corpul. Ați auzit-o bine, mintea poate distruge complet toate semnele bolii din corp.

Miturile nu sunt deloc mituri. Există dovezi ale acestei idei.

Ce poate face mintea cu adevărat

Mintea funcționează practic prin răspuns la stres și relaxare. Există mulți indicatori de stres pe parcursul zilei noastre care contribuie la un sistem nesănătos. Relaxarea stimulează creierul să se vindece de stres.

Când aceste lucruri sunt dezechilibrate, ele pot produce boli sau ne pot face mai predispuși la contractarea bolilor. Practic, sistemul de apărare al corpului nu are performanțe maxime atunci când creierul este ocupat cu alte probleme.

În echilibru, creierul poate face minuni. Nu numai că mintea poate vindeca bolile corpului, ci se poate vindeca și ea însăși. Mintea poate face multe lucruri, cum ar fi creșterea părului și vindecarea problemelor iritante care nu sunt neapărat mortale.

Teste și Adevăr

Potrivit unei lucrări publicate în Journal of Projective Techniques în 1957, unui bărbat numit domnul Wright i s-a administrat un medicament și i-a spus că medicamentul îi va vindeca cancerul. După ce a luat medicamentul, tumorile sale s-au micșorat drastic. Când și-a dat seama că medicamentul nu a funcționat cu adevărat, cancerul său a crescut din nou. Atunci i s-a administrat, ceea ce i s-a spus, a fost o versiune mai bună a aceluiași medicament, iar tumorile sale s-au micșorat încă o dată, jumătate din mărime! Din păcate, transmisiile de știri au raportat că toate versiunile medicamentului nu aveau valoare. A doua zi, bolnavul de cancer a murit. Datorită credințelor sale, mintea lui a preluat controlul asupra tuturor aspectelor corpului său și a reparat ceea ce nu era în regulă. Când placebo-ul a fost dezvăluit pentru ceea ce era cu adevărat, îndoielile, depresia și frustrarea au învins dorința de a trăi a pacientului.