Ești epuizată, draga mea: Iată 7 moduri de a-ți vindeca sufletul

Se simte de parcă nu ai putere să mergi înainte. Ca și cum ai avea disperare să te oprești și să rămâi nemișcat pentru o vreme. Pentru a-ți ascunde mintea, a te deconecta de la lume, a uita de tot ce trebuie să faci și doar să respiri … Și, uneori, te sperie. Te obligă să-ți refaci pașii și să vezi unde ai greșit. Dar chestia este că nu ai făcut niciodată ceva greșit. Totul este o parte normală a vieții. A fi epuizat atât fizic cât și emoțional este ceva ce simțim cu toții într-un anumit moment al vieții. Este un semn că trebuie să te odihnești. O amintire blândă că până la urmă, ești doar om. Un strigăt de ajutor. Nu o ignora. Ești singura persoană care te poate ajuta.

Mai jos sunt 7 modalități de a-ți vindeca sufletul:

1. Respiră. Înainte de a încerca orice altceva, amintește-ți să respiri. Să nu mai grăbesc. Să nu mai aștept. A fi doar. Aruncă o privire bună în jurul tău și observă toată frumusețea din jurul tău. Există magie în toate. Trebuie doar să-l căutați.

2. Începeți să faceți mai mult din ceea ce vă face fericiți și mai puțin din ceea ce vă scurge energia.
Renunță la toate obiceiurile tale dăunătoare. Abandonați ideea că trebuie să fiți mereu acolo pentru alții. Sau că fericirea ta depinde de faptul că oamenii îți plac. Nu. Și nu o va face niciodată. În plus, acest mod de gândire te-a adus aici. La un pas de a renunța. Fericirea ta vine din interior. Nu vă deranjați să-l căutați în altă parte.

3. Învață să spui NU mai des.
Nu te face egoistă. Este un act de auto-îngrijire. Aflați diferența și nu vă fie frică să vă trăiți viața așa cum vi se potrivește.

4. Acceptă-te așa cum ești.
Învață să iubești pe tine real. Persoana de sub toate acestea. Sub toate acele voaluri și măști. Cel cu toate ciudățeniile și defectele. Toate aceste imperfecțiuni perfecte. Toate temerile și toate nesiguranțele. Fii curajos nu doar să accepți acea persoană, ci să te împrietenești cu ea.

5. Luați cât timp aveți nevoie fără să vă explicați nimănui.
Deconectează-te de tot ceea ce te distrage și întoarce-te spre interior. Evitați toate distragerile de-a lungul drumului. Liniștește-ți mintea, concentrează-te asupra gândurilor tale și ascultă-ți vocea interioară. Esti tu. Ești singura persoană care va fi acolo pentru tine, chiar și atunci când restul lumii dispare.

6. Scufundă adânc în sentimentele tale.
Știu că sună înfricoșător și știu că nu se întâmplă peste noapte. De aceea trebuie să vă luați timp. Acceptarea fiecărei părți din tine, chiar și cele mai întunecate și adânci gropi ale sufletului tău este dureroasă. Și uneori îți cere să te confrunți cu anumite sentimente și emoții pe care credeai că le-ai îngropat cu mult timp în urmă. Dar merită, prietene. Merită fiecare lacrimă vărsată și fiecare rană pe care o zgârii, căci așa crești. Acesta este primul pas pentru a vă recâștiga puterea.

7. Fii bună cu tine.
Este în regulă dacă tot ce ai făcut astăzi a supraviețuit. Este în regulă dacă faceți tot posibilul. Ești obosit, prietene. Și nu corpul tău, ci sufletul tău are nevoie de ceva timp liber. Meritați să vă faceți o pauză. În acest moment, aveți nevoie de toată dragostea și toată bunătatea pe care o acordați celorlalți. Permiteți-vă să vă vindecați în propriul ritm. S-ar putea să nu-l vezi cu ochii tăi, dar ești uimitor. Ești incredibil. Și meritați. Nu, nu ești suficient. Ești decât suficient, draga mea.