Există oameni alături de care te simți acasă, lângă care sufletul nostru se simte în siguranță și iubit

Posibil este partenerul, familia, prietenii tăi. Posibil, toți împreună chiar. De ce nu? Cu toții avem un fel de Casă emoțională. Este un loc foarte apropiat inimii, acolo se întâmplă cele mai importante evenimente, acolo toți vorbesc aceeași limbă.

Este vorba despre afecțiunea, căldura și sprijinul sincer, care ne ajută să creștem și să ne protejăm de nenorocirile vieții. Dar aceasta este Casa, de care nu trebuie să uiți niciodată. Ea nu se construiește chiar atât de ușor și necesită multă muncă și efort.

Prietenia, ca și dragostea, necesită o muncă zilnică și grea. Trebuie să udăm rădăcinile acestui copac, să avem grijă ca coroana lui să fie suficient de puternică încât să ne protejeze de furtunile viitorului.

Oameni minunați și oameni efemeri
Prima cercetare a oamenilor de știință despre impactul prieteniei asupra sănătății nostre a început încă în anul 1979. Ea s-a desfășurat timp de 9 ani. Rezultatele obținute în California, sunt actuale până acum: prezența oamenilor cu care ne putem împărtăși temerile, îndoielile, veștile bune și rele, care să ne sprijine mereu – reduce în mod semnificativ riscul bolilor sistemului cardiovascular, a bolilor infecțioase și a altor probleme de sănătate.

Putem spune că prezența oamenilor minunați în viața noastră este sinonimă cu bunăstarea și sănătatea. Cu toate acestea, din păcate, nu există atât de multe astfel de relații pozitive și sincere în viață. Adesea, ele pot fi numărate pe degetele de la o mână.

Ce este în neregulă? De fapt, chestia nu este în aceea că avem ghinion sau că există prea puțini oameni minunați. Chestia este în noi: cât de atent și cu câtă grijă îi vom trata în Casele noastre.