Faceţi bine, chiar dacă nimeni nu-l vede şi nu-l apreciază. Îl ştiţi voi şi-l vede Dumnezeu iar asta e suficient.

Vorbiţi mai puţin şi faceţi mai mult. Atunci când vrem să schimbăm ceva, trebuie să punem umărul nu doar să-i criticăm pe cei care fac. Vorbele sunt ca un bumerang, se întorc de multe ori şi ne lovesc când ne aşteptăm mai puţin, chiar dacă şi-au atins şi scopul pe care l-am avut atunci când le-am aruncat. Faptele rămân, lasă urme durabile.

Nu judecaţi cu superficialitate. Uneori, oamenii pe care-i admiraţi şi-i idolatrizaţi nu sunt nici pe departe aşa cum vor să vă facă să credeţi. Sunt oameni care vi se pot părea reci şi distanţi, dar care ascund în suflet comori întregi de bunătate şi dorinţă de a ajuta, de a face bine celorlalţi doar că de-a lungul timpului au fost mult prea loviţi de soartă şi de semenii lor şi au învăţat să tacă, să se ascundă.

Zâmbiţi oriunde aţi fi!  Mult, cu gura, cu ochii, din toată inima. Oamenii au uitat să zâmbească, sunt reci şi cenuşii, se vor mira şi-i va bucura zâmbetul vostru. Spuneţi „mulţumesc!”, ceilalţi se vor molipsi de la voi şi vor deveni şi ei un pic mai buni

Nu staţi lângă oameni care vă fac nefericiţi, în locuri în care nu vă simţiţi bine doar pentru că v-aţi obişnuit aşa sau vă temeţi de gura lumii. Nimeni nu ştie prin ce treceţi pentru că nimeni nu se îmbracă cu pielea voastră şi nu trăieşte în locul vostru. Faceţi tot posibilul să vă fie bine, să fiţi fericiţi.

Învăţaţi să vă iubiţi şi să dăruiţi iubire.  Nu călcaţi în picioare sentimentele crezând că ceea ce vă oferă vi se cuvine de drept. Oamenii care dăruiesc necondiţionat sunt rari, ca diamantele, nu riscaţi să-i pierdeţi din indiferenţă. Alţii nu veţi mai avea ocazia să cunoaşteţi în această viaţă şi poate nici în altele, dacă există.