Randuri pentru Tine https://randuripentrutine.eu Sat, 04 Jul 2020 16:10:26 +0000 ro-RO hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.2.7 “Nimeni nu își va aminti câte facturi ai plătit și nici casa ta curată, dar își vor aminti prietenia ta, bucuria ta și ceea ce i-ai învățat…” https://randuripentrutine.eu/nimeni-nu-isi-va-aminti-cate-facturi-ai-platit-si-nici-casa-ta-curata-dar-isi-vor-aminti-prietenia-ta-bucuria-ta-si-ceea-ce-i-ai-invatat-2/ Sat, 04 Jul 2020 16:05:13 +0000 https://randuripentrutine.eu/?p=9061 “O femeie inteleapta a spus…nu lăsați tăvile să strălucească mai mult decât voi!
Nu vă luați prea în serios curățenia!
Când am devenit soție, mi-am petrecut 24 de ore din zi urmărind că totul este păstrat curat și ordonat, în caz că „cineva va veni să mă vadă”, dar am aflat că sunt cu toții foarte ocupați, mergând sa se distreaze, sa munceasca și se bucură de viață !

-Si daca apare cineva brusc?
Nu trebuie să explic nimănui situația din casa mea. Oamenii nu sunt interesați de ceea ce faci toată ziua, oamenii se plimba, se distrează și se bucură de viață.
Viața este scurtă, distrează-te!
Sterge praful… dacă este necesar. Dar să-ți faci timp si să pictezi , sau să scrii o poezie, să faci o plimbare sau să vizitezi un prieten, să gătești orice îți place, să-ți uzi plantele …. acordați-vă timp liber pentru a bea o bere sau un pahar de vin , de a înota in mare sau in piscină, de a urca munți, joacă -te cu câinii, asculta muzică, citeste cărți, pastreaza-ti prietenii și bucura-te de viață.
Sterge praful , dacă este necesar, dar viața continuă afară. Sa nu uiti că această zi nu se va mai întoarce niciodată!
Sterge praful, dacă este necesar, dar sa nu uiti că vei îmbătrâni și că multe lucruri pe care le poti face acum nu vor fi atât de ușor de făcut la bătrânețe.
Iar când pleci, din moment ce vom pleca cu toții într-o zi, și tu vei deveni tot praf!
Și nimeni nu își va aminti câte facturi ai plătit și nici casa ta curată, dar își vor aminti prietenia ta, bucuria ta și ceea ce i-ai învățat…”

text preluat

]]>
“Mulţumeşte-i lui Dumnezeu pentru ceea ce îţi dă! Mulţumeşte-i pentru ceea ce ţi-ar putea lua, dar nu o face! Mulţumeşte-i pentru tot ce îţi pregătește” https://randuripentrutine.eu/multumeste-i-lui-dumnezeu-pentru-ceea-ce-iti-da-multumeste-i-pentru-ceea-ce-ti-ar-putea-lua-dar-nu-o-face-multumeste-i-pentru-tot-ce-iti-pregateste/ Sat, 04 Jul 2020 15:30:09 +0000 https://randuripentrutine.eu/?p=9054 Multumeste Domnului pentru toate – “Dincolo de orice roagă-te neîncetat si multumeste Domnului pentru tot ceea ce ti se întâmplă.” (Sfantul Antonie cel Mare)

Ii multumim lui Dumnezeu pentru lucrurile plăcute, dar mai ales pentru altceva: în viată, lucrurile nu se petrec întotdeauna asa cum am dori noi. Ne rugăm, cu stăruintă, si pare ca Dumnezeu nu ne ascultă. Cerem sănătate, si boala noastră se înrăutăteste. Cerem lui Dumnezeu anumite lucruri si El nu ne oferă nimic. Totul merge pe dos.

Oamenii care nu învată să multumeasca lui Dumnezeu pentru tot, chiar și pentru necazuri, nu vor înainta niciodată nici măcar un centimetru de pe “locul” unse aflau cand mamele lor i-au purtat in brate. Acestia nu vor progresa deloc.

Asadar trebuie sa învătăm să-i multumim lui Dumnezeu. Cand avem ganduri rele, cand fratele nostru spune ceva si simtim dusmănie între noi, trebuie, chiar in acel moment, să multumim lui Dumnezeu si să zâmbim fratelui nostru. Pâna ce nu vom face astfel, este imposibil să avansam un pas… Si atunci, în particular, ceilalti oameni si situatiile noastre ne vor cauza gânduri rele, ispite, păcate si contradictii.

Rugaciunea neîncetată si multumirea adusă lui Dumnezeu pentru tot ceea ce ni se întâmplă sunt conditiile necesare pentru o viată bună. Daca oamenii nu multumesc lui Dumnezeu pentru toate, nu se pot nici măcar ruga.

Oamenii trebuie sa fie recunoscatori pentru orice li se intampla chiar daca uneori nu înteleg ce li se întâmplă. Nu este usor, asa-i? Păi poate si despre asta este vorba, pentru ca la bine toată lumea este fericită si se simte bine dar la necaz si în vremuri mai tulburi tot omul caută vinovati si de multe ori își îndreaptă mânia spre cer…Din păcate!

]]>
Nu poţi face fericită pe toată lumea. Eşti femeie, nu un borcan cu dulceaţă! https://randuripentrutine.eu/nu-poti-face-fericita-pe-toata-lumea-esti-femeie-nu-un-borcan-cu-dulceata/ Sat, 04 Jul 2020 09:41:00 +0000 https://randuripentrutine.eu/?p=9048 “Femeia de astăzi poate că este mai puternică decât cea de ieri, poate că este mai inteligentă, mai independentă, mai realizată decât femeia anilor trecuți, însă nu mai este FEMEIE în adevăratul sens al cuvântului.

Atât timp cât o femeie se simte iubită, respectată și acceptă de către oamenii dragi din viața sa nu are nevoie de alte schimbări, nu are nevoie de operații, de diete, de make-up sofisticat sau haine de gală. Ea se simte frumoasă doar știind că este iubită. O femeie căreia îi lipsește încrederea în propria persoană este o femeie pierdută, o femeie care caută să se regăsească și nu reușește.

În fața oamenilor ne este „jenă” să ne arătăm cu chipurile nemachiate, cu părul în dezordine, cu îmbrăcămintea ruptă sau șifonată, însă în fața lui Dumnezeu nu ne este rușine să ne arătăm sufletele goale, triste pe care le purtăm.

În fața lui Dumnezeu nu ne este rușine să apărem cu inimile ponosite, ridate, umezite de atâta ingratitudine. Pe cât de frumos ne „străduim” să facem exteriorul pe atât de greu ne este să aducem îmbunătățiri sufletului.

O femeie adevărată are nevoie de un suflet pe măsură pentru a fi frumoasă. E tot ce are nevoie pentru a se simți în largul ei. Un suflet mare și curat e cel care lipsește multora.

Așadar, uită de tot ce crezi că știi că înseamnă să fi femeie și canalizează-ți întreaga energie înspre a fi femeie. Ai nevoie de un strop de încredere, de o picătură de curaj și de Dumnezeu alături de tine pentru a-ți ghida pașii în direcția corectă.

 

]]>
Viața este ca o cameră foto. Doar concentrați-vă asupra a ceea ce este important, capturați momentele bune și, dacă ceva nu vă place, faceți o altă fotografie https://randuripentrutine.eu/viata-este-ca-o-camera-foto-doar-concentrati-va-asupra-a-ceea-ce-este-important-capturati-momentele-bune-si-daca-ceva-nu-va-place-faceti-o-alta-fotografie/ Sat, 04 Jul 2020 09:10:53 +0000 https://randuripentrutine.eu/?p=9042 La fel cum o cameră foto se concentrează pe orice obiect sau persoană anume în timp ce încețoșează de jur împrejur în timpul captării unei fotografii, trebuie să faceți la fel și pentru viață.

În timpul vieții, trebuie să verificați ce este important pentru dvs. și, astfel, să vă concentrați pe asta. Asigurați-vă că vă concentrați numai asupra a ceea ce este important pentru dvs. și eliminați orice altceva din împrejurimi.

Încercați să surprindeți doar vremurile bune și uitați de celelalte. Nu are rost să te agăți de lucrurile care te întristează sau te deprimă. Pur și simplu concentrați-vă asupra lucrurilor care contează, în loc să încercați să rețineți fiecare lucru și să vă răniți.

Asigurați-vă că nu retineti decât incidente bune și memorabile și că le păstrați în amintirea voastra. Încercați să vă indepartati de la aspectele negative, și în cazul în care lucrurile nu funcționează, mergeți și faceti o altă fotografie. Zâmbind si cu ochii plini de bucurie!

 

]]>
Multumesc, Doamne! Pentru tot ce mi-ai dat, pentru tot ce m-ai învățat și pentru tot ce mi-ai lăsat https://randuripentrutine.eu/multumesc-doamne-pentru-tot-ce-mi-ai-dat-pentru-tot-ce-m-ai-invatat-si-pentru-tot-ce-mi-ai-lasat/ Sat, 04 Jul 2020 06:37:32 +0000 https://randuripentrutine.eu/?p=9032 Recunostinta este una dintre cele mai intelepte invataturi ale vietii. Pe langa alte teme si tehnici spirituale, recunostinta iti deschide cu adevarat sufletul, te elibereaza intr-un mod placut, luminandu-ti chipul. Niciodata n-o sa spunem multumesc incruntati, niciodata n-o sa spunem multumesc gandindu-ne la factori negativi, nocivi sufletelor noastre.

Faptul ca spui multumesc, inseamna deschidere. Deschidere catre tine in primul rand, catre fiinta ta, catre adancul tau pe care crezi ca-l sti, dar nu-l sti… A spune multumesc din suflet, depaseste pragul recunostintei, inseamna ca iubesti, inseamna ca esti om bun, pregatit sa te cunosti cu adevarat. Frumusetea interioara, uneori necunoscuta, se masoara in MULTUMESC.

Invata sa multumesti pentru tot ce primesti, mai ales in momentele grele. In acele momente poti descoperi cat de puternic esti de fapt. Multumeste pentru ele, multumeste din tot sufletul tau ca ti s-a dat asta acum. Existenta nu iti va da niciodata mai mult decat poti duce. Orice primesti de la viata, sub orice forma, devine o oportunitate de a te cunoaste si mai bine pe tine, de a deveni mai constient de existenta aceasta fabuloasa.

Multumeste cerului, multumeste oamenilor, multumeste pasarilor, multumeste-i ploii, multumeste-i soarelui. Indiferent de momentul in care te afli, indiferent de ceea ce faci adu-ti aminte sa spui cel putin o data pe zi: Multumesc! Fa acest mic exercitiu. Multumesc este modul in care Dumnezeu ne aduce aminte ca nu suntem in niciun moment separati de el.
Daca privesti cu atentie, tacut, la tot ce se intampla in jurul tau vei descoperi minunea existentei, iar daca privesti in interior, tacut, descoperi ca tu insuti esti aceasta minune.

]]>
Cele mai minunate sfaturile ale bunicii https://randuripentrutine.eu/cele-mai-minunate-sfaturile-ale-bunicii/ Fri, 03 Jul 2020 08:10:51 +0000 https://randuripentrutine.eu/?p=9012 * Nu te duce unde nu esti invitat
* Nu vorbi despre ceea ce nu stii
* Nu dechide frigiderul in casele altora
* Nu suna pe cineva dupa ora 10
* Nu intra in dormitorul altora fara permisiune
* Spune intotdeauna adevarul
* Iubeste sufletul oamenilor, nu fizicul lor
* Fii bun cu semenii tai
* Daruieste din putinul pe care-l ai
* Roaga-te zilnic pentru ca rugaciunea este pacea sufletului

]]>
Nu știm ce ne-a pregătit viața dar să nu uitați că la capăt de drum ne așteaptă întotdeauna Dumnezeu https://randuripentrutine.eu/nu-stim-ce-ne-a-pregatit-viata-dar-sa-nu-uitati-ca-la-capat-de-drum-ne-asteapta-intotdeauna-dumnezeu/ Fri, 03 Jul 2020 07:02:36 +0000 https://randuripentrutine.eu/?p=9023 Trebuie să avem răbdare, pentru că Dumnezeu trăiește veșnic și lucrează pentru noi. Ne grăbim să vedem totul împlinit cât ai bate din palme, pentru că viața noastră se scurge rapid. Suntem aici doar pentru o scurtă vreme din veșnicie și apoi ce se întâmplă? Am terminat cu această viață.

Nimic nu este intamplator si chiar daca uneori este greu sa credem asta, viata ne-a dovedit de multe ori ca asta este. De cate ori nu ne-am intristat cand anumiti oameni au ales sa nu mai faca parte din viata noastra?

Am suferit, am plans, am chemat, am strigat dar pana la urma am invatat sa traim fara acei oameni sau, si mai important, am cunoscut alte suflete care ne-au vindecat si ne-au fost alaturi. Pentru ca nimeni nu pleaca fara ca altcineva sa vina…trebuie numai sa avem sufletul deschis si sa vedem cine bate la poarta lui.

Dar Dumnezeu lucrează în veșnicie și din această cauză s-ar putea să cerem ceva azi și să-l primim peste 30 de ani! În acest fel, ușor-ușor dobândim experiență și, în final, într-o zi, nu mai dorim și nu mai cerem nimic. Pentru că El știe ce, unde, dacă și când ne va da acel lucru. Așa că trebuie să rămânem liniștiți și să nu ne agităm.

Unii vor spune că suntem indiferenți, apatici, impasibili. Dar acest lucru nu este adevărat. Noi pur și simplu mergem în ritmul lui Dumnezeu și conform voii Sale. Acesta este motivul pentru care nu ne impacientăm.

Cu mulți ani în urmă, mă nelinișteam. Ce se va întâmpla? Cum voi face asta? Când voi merge acolo? Apoi, am avut mândria de a ști care va fi rezultatul muncii mele… Va fi criticată? Va fi aprobată? Eram îngrijorată și așteptam cu nerăbdare să aflu. Acum nu mai simt nimic de genul acesta! Pur și simplu stau liniștită și aștept să se facă voia Lui în viața mea – în fiecare zi.

În fiecare dimineață îmi pun semnătura în partea de jos a noii pagini – semnez „cec alb” pentru Domnul…

Maica Gavrilia, asceta iubirii, Editura Episcopiei Giurgiului, 2014

]]>
Viața e ca un imens curcubeu. Fiecare zi are o altă culoare https://randuripentrutine.eu/viata-e-ca-un-imens-curcubeu-fiecare-zi-are-o-alta-culoare/ Thu, 02 Jul 2020 17:55:37 +0000 https://randuripentrutine.eu/?p=9020 Viata este ca un curcubeu. Ai nevoie atat de soare, cat si de ploaie, pentru a face sa ii apara culorile.

Viata oamenilor este precum un curcubeu, in sensul ca aceasta are si partile sale mai viu colorate si mai bune, precum si partile mai intunecate, mai violete. De cand ne nastem si pana murim, putine sunt certitudinile oamenilor in viata, una dintre ele fiind ca sigur vom avea si un sfarsit, vom inceta sa existam, cel putin din punct de vedere fizic.

Viata este un curcubeu continuu, nu unul care apare numai dupa ploaie. Curcubeul uman apare si cand este soare si cand este innorat si cand afara ploua si cand afara ninge.

Curcubeul vietii are atat de multe culori cate pot fi obtinute si dintr-un curcubeu normal. Nuantele sunt cele care ne diferentiaza intre noi, pentru ca viata noastra este intr-o mare masura diferita de a altora, desi uneori poti spune ca exista si niste vagi asemanari. Vedem verde in fata ochilor atunci cand totul ne merge bine, cand orice am incerca este incununat de succes si vedem rosu in fata ochilor atunci cand nu reusim sa facem nimic, atunci cand parca toate relele lumii in care traim s-au lipit de noi.

Ne place sa ne gandim la lumea inconjuratoare ca la o multitudine de culori, pentru ca aceste culori sunt cele care dau viata si sens tuturor lucrurilor din jurul nostru. Fara culori si viata noastra ar una mult prea gri, mult prea neagra, iar fericirea si zambetul de pe chipurile oamenilor nu ar mai fi niciodata la fel. Culorile din curcubeul vietii noastre sunt cele care ne arata calea inspre destinul ce ne-a fost harazit, inspre tot ceea ce este pus de-o parte pentru noi in aceasta viata.

Culorile sunt acolo pentru a fi zarite si traite, iar in lipsa lor viata ar capata accente mult prea dramatice pentru a putea fi traita din plin. Sper sa aveti cu totii parte numai de culori calde in viata voastra si doar de intamplari asa cum va doriti!

]]>
Viața merge mai departe și, cât suntem în viață, trebuie să mergem cu ea. Uneori, cu vântul din spate, alteori, cu vântul din față. https://randuripentrutine.eu/viata-merge-mai-departe-si-cat-suntem-in-viata-trebuie-sa-mergem-cu-ea-uneori-cu-vantul-din-spate-alteori-cu-vantul-din-fata/ Thu, 02 Jul 2020 17:42:15 +0000 https://randuripentrutine.eu/?p=9015 Viaţa e o serie de urcuşuri şi coborâşuri… Momentele fericite alterneză cu cele dificile… Nimeni nu simte apăsarea singurătăţii şi gustul amar al disperării când viaţa îi zâmbeşte şi când prietenii îi sunt aproape…

Dar momentele dificile sunt cele care dezvăluie adevăratul caracter al omului şi pune în evidenţă puterea de a depăşi greutăţile şi de a lăsa în urmă trecutul…

Da, este vorba despre acele momente dificile când trebuie să facem faţă schimbărilor sau chiar să generăm noi înşine aceste schimbări, când suntem nevoiţi să luăm decizii importante sau când suntem puşi în faţa deciziilor luate de către alţii, de nestrămutat şi care ne afectează direct şi personal…

Viaţa e întotdeauna înainte, niciodată înapoi… Dacă treci prin viaţă doar lăsând „uşi deschise”, pentru orice eventualitate, niciodată nu te vei putea detaşa de trecut şi nu vei trăi clipa de faţă cu mulţumire… Dragostea sau prietenii nu-i poţi îndepărta din inima ta?

Dacă poţi face faţă, acum e timpul… Dacă nu, lasă-le să se ducă, închide capitolele… Spuneţi ţie însuţi că nu le mai vrei înapoi. Dar asta nu din mândrie sau orgoliu ci doar pentru că tu nu vrei să mai faci parte din acel loc, din acea inimă, din acea cameră a casei, din acel birou, din acea slujbă…

Trebuie să învăţăm lecţia şi să mergem mai departe, deoarece cine nu învaţă lecţia trecutului e condamnat să o repete…

]]>
“Roagă-te să ai ochi să vezi ce e mai bun în oameni, să ai o inimă care să ierte, o minte care să uite şi un suflet care să creadă mereu în Dumnezeu.” https://randuripentrutine.eu/roaga-te-sa-ai-ochi-sa-vezi-ce-e-mai-bun-in-oameni-sa-ai-o-inima-care-sa-ierte-o-minte-care-sa-uite-si-un-suflet-care-sa-creada-mereu-in-dumnezeu/ Thu, 02 Jul 2020 17:40:51 +0000 https://randuripentrutine.eu/?p=9014 Cum ar fi lumea dacă toți ne-am respecta și am fi buni unii cu alții? Cum ar fi lumea unde toți am fi mai înțelegători și mai empatici față de cei din jurul nostru? Un paradis.

Decide ca tu să lași o lume mai bună când vei pleca din ea, decât era când ai ajuns aici. Fii tu un exemplu de toleranță, empatie și compasiune. Fii tu motivul pentru care cineva crede în umanitate. Pentru că bunătatea se răspândește rapid, iar cei care o primesc au tendința de a o da mai departe.

Alege să fii bun. Nu pentru că toti cei din lumea asta sunt buni, ci pentru că tu ești. Este ușor să te comporți frumos cu cei care fac la fel cu tine și este ușor să zâmbești unei persoane care îți zâmbește.

Testul pe care îl pica majoritatea lumii constă în a fi bun cu cei care nu sunt, a oferi ajutor cuiva care nu are posibilitatea de a-l întoarce. Nu te lăsa influențat de energia oamenilor „răi”. Poate că lumea nu a fost îndeajuns de bună cu ei, poate au avut o zi proastă la muncă ori poate trec printr-o perioadă mai grea.

Astăzi, oferă un zâmbet cald unei persoane încruntate, sprijin unei persoane neajutorate, o vorbă bună unei persoane la întâmplare. Un gest simplu pentru tine, poate schimba întreaga zi a unei persoane, care poate va face același lucru pentru o alta.

Astăzi, plantează un copac, ridică un ambalaj de pe jos, pune apă unei flori, oferă un colț de pâine unui câine.

Astăzi și în fiecare zi, alege să fii bun.

]]>