Femeia ar trebui să fie inferioară bărbatului doar atunci când vorbim despre puterea fizică, înălțime și de numărul de la pantof.

Nimeni nu se naște puternic, nici fizic și nici psihic. Treaba asta se învață zi de zi, prin fiecare experiență în parte.

Femeia puternică este feminină și nu se simte vulnerabilă să își arate această latură. Este acea femeie care știe să gestioneze latura masculină din ea și nu face abuz de putere.

Este femeia care nu se milogește pentru iubirea sau atenția unui bărbat.

Este independentă și știe să-și stăpânească „furtunile” emoționale.

Este acea femeie care nu fuge de singurătate, ci știe că momentele de singurătate au importanța lor în dezvoltarea ei. Femeia puternică știe care este diferența între iubire și atașament.

Femeia puternică este acea mamă care alege să își crească singură copiii, decât să rămână într-o familie unde este violență, agresivitate atât fizică cât și verbală.

Putem spune că este și acea femeia care își găsește puterea să o ia de la capăt ori de câte ori viața o va provoca. Când o femeie puternică este rănită, ea devine din ce în ce mai puternică.

Femeia puternică este și acea femeie care știe ce vrea și are planuri care să o ajute să obțină ce își dorește.

Este acea femeie care nu-și clădește fericirea pe nefericirea alteia sau altora.

Este acea femeie care are încredere în ea și nu se lasă manipulată. Este acea femeie care știe să fie soție, mamă, iubită, gospodină și care se ocupă de propria carieră fără a-și neglija celelalte roluri. Este acea femeie care are o relație cu mama ei suficient de puternică, încât să fi învățat din greșelile acesteia.

Este femeia care este pregătită să fie un model pentru copiii ei și este conștientă că nu-i crește pentru ea, ci pentru societate.

Femeia ar trebui să fie inferioară bărbatului atunci când vorbim despre puterea fizică, eventual de înălțime și la numărul de la pantof.

Puterea unei femei stă în feminitatea ei, cu cât ne acceptăm feminitatea, vulnerabilitatea și sensibilitatea, cu atât ne putem construi propriul profil de femeie puternică. Un alt aspect important este că feminitatea se descoperă, se învață și se adaptează, în funcție de personalitatea și aspirațiile fiecăreia.

Nimic nu este mai periculos decât să refuzăm să ne ridicăm, atunci când suntem jos. Nu căzătura este importantă, ci dorința de a ne ridica, ori de câte ori este nevoie.