Femeia independentă – exista sau este doar un mit?

Nu vânează atenție, dar o primește la fiecare pas, gest și privire fugară pe care o dăruiește. Nu are nevoie de un bărbat ca să reușească în viață, dar și-l dorește lângă ea pentru al face părtaș la tot ce are mai bun și provocator viața, nimic nu are savoare dacă nu este împărțit la doi.

Nu poate fi condiționată niciodată. Viața ei este șcena pe care ea joacă, ea scrie șcenariul și tot ea încheie reprezentația. Are propriul set de reguli, limite și trucuri de a trece peste orice impas. Principiile ei sunt solide, nu pot fi modelate după așteptările și cerințele celor care pretind că o cunosc. Cine o acceptă foarte bine, cine nu la fel de bine.

Sinceritate usturătoare. Femeia independentă nu-și pierde timpul pentru a căuta răspunsul ce se vrea a fi auzit, doar de dragul unor relații pasagere. A înțeles de mult că oamenii sunt atrași de aparențe, însă nu se obosește să se ascundă după adevăruri comode. Preferă durul adevăr decât minciuna ce te poartă într-o veșnică agonie

Intimidează fără să-și propună. Are un talent înnăscut de a citi oamenii. Nu se mulțumește cu un ambalaj, caută autenticitatea oamenilor care o înconjoară. Poate fi cea mai plăcută companie sau cea mai aprigă pedeapsă dacă cei din jur caută să o impresioneze cu trucuri comune. Nu îi este frică de necunoscut, adoră provocările pe care le folosește pentru a se reinventa.

Nu stă în umbră Simte că are ceva de spus, că poate genera schimbare acolo unde se implică. Nu acceptă incorectitudinea și munca cu jumătăți de măsură. Luptă pentru oamenii și lucrurile în care crede. Îi place să fie prima în tot ce face, să fie în față, pe merit,nu la întâmplare.

Nu place pe toată lumea. Inteligentă, visătoare cu măsură. Nu o face pe mironosița care place pe oricine. Din acest motiv nu pretinde să fie plăcută de oricine. Nu face o dramă din acest motiv. Știe că este ceva firesc specific relațiile ce se stabilesc între oameni.

Stăpână pe sentimentele și gândurile sale nu se oprește din drum, din cauza părerilor contradictorii a celor din jur. Este liberă să fie unică, își respectă libertatea sa și a celor din jur.

Omul ei este doar al ei. Independentă în viața profesională, dar și în cea personală. Mulți vor crede că o pot cunoaște, dar doar unul va reuși cu adevărat. Oferă pe măsura modului în care cel de lângă ea știe să ceară. Nu își împarte iubirea. Oferă tot sau nimic.

Își face auzită părerea. Cuvintele sunt adevărate arme atunci când vrea să-și spună punctul de vedere. Nu vorbește la întâmplare, crede în argumentele pe care le exprimă cu rafinament fără pic de nesigurață. Se cunoaște mai bine ca oricine, nimeni și nimic nu-i poate sta în cale atunci când știe că are dreptate. Temperată, acceptă criticile argumentate de la oamenii care i-au câștigat respectul și de la care are de învățat.

sursa – https://popescugeorgiana37.wordpress.com/2015/09/16/femeia-independenta-nu-cunoaste-anonimatul/