Femeia Taur

Din multe puncte de vedere, femeia din Taur e pâinea lui Dumnezeu, o combinaţie a multora dintre calităţile rare pe care orice bărbat le caută şi rareori le găseşte într-o femeie. Chiar dacă are un temperament violent, care poate face un bărbat puternic să o rupă la fugă sau să se ascundă sub masă, ea nu va izbucni ca o tornadă devastatoare decât dacă e grav provocată. În mod normal, dacă n-o chinuieşti peste limitele răbdării umane sau dacă soarta nu-i oferă o mâna îngrozitor de proastă, ea îşi va juca cinstit cărţile, cu un calm admirabil. Sinceritatea şi onestitatea ei nu sunt ştirbite de nici un fel de jocuri, lacrimi şi alte trucuri tipic feminine.

Fata din Taur are mai mult curaj moral şi emoţional decât mulţi bărbaţi duri, dar are suficientă încredere în sine ca să te lase pe tine să fii şeful, dacă asta vrei. Dacă nu, va prelua controlul şi va conduce ea totul, dar ar prefera de o mie de ori ca situaţia să fie inversată.

Această femeie îşi poate trata duşmanii cu o indiferenţă glacială, dar dacă te numeri printre prietenii ei îţi va fi loială indiferent de perioadele prin care treci.

Această femeie e rareori pretenţioasă, iar starea ei emoţională e în general echilibrată, realistă şi plăcută. Oamenii sunt atraşi de atitudinea ei directă, deschisă, la fel de relaxantă ca o baie fierbinte. Ea adoră căzile cu apă fierbinte, plină de spumă parfumată, loţiuni şi uleiuri, aşa că baia ei va arăta probabil că apartamentele Cleopatrei.

Probabil că vei afla pe pielea ta ca unei femei tauriene nu-i place să fie contrazisă, mai ales în public. Nu uita că îi place să facă lucrurile pe îndelete. Dacă o grăbeşti se va înfuria şi nu-ţi doreşti asta.

Maternitatea i se potriveşte de minune. Îi va alinta pe bebeluşi şi va adora copiii foarte mici, dar când progeniturile se fac mai mărişoare e posibil ca mama lor să devină prea severă şi pretenţioasă, căci îi vine greu să accepte schimbările derutante ale adolescenţei.

Mama tauriană se înfurie când e încălcată disciplina. Nu va suporta sfidarea şi nu va tolera lenea şi neglijenţa, aşa că cei mici vor trebui să-şi ţină camerele în perfectă ordine. În afară de aceste impedimente, ea va fi un părinte bun; copiii şi-o vor aminti că fiind în primii ani o figură caldă, protectoare, iar la maturitate o prietenă cu mult simţ al umorului. Anii intermediari, când nerăbdarea adolescentină se va ciocni cu încăpăţânarea Taurului, pot lăsa unele amintiri neplăcute.

Femeia din acest semn nu e niciodată o miorlăită. Rareori se va plânge de ceva. E genul care va munci ca să-şi întreţină soţul în facultate sau care îşi ia o a doua slujbă când familia e în criză financiară, fără să facă deloc caz de asta. Ea e în stare să se urce pe o scară ca să răzuie vopseaua sau să văruiască, cu aceeaşi forţă ca un bărbat, dar are absolută nevoie de somnul ei de după amiază pentru a-şi păstra puterile.

Va merge mândră alături de bărbatul din viaţa ei, fără a-l depăşi sau a sta în umbra lui. Multe soţii din Taur îşi ajută soţii la studii sau la lucru. Nici prin cap nu le trece să fie întreţinute fără a contribui cu nimic la bunăstarea familiei şi vor fi profund nefericite alături de un bărbat al cărui aport la problemele casei e nul. Ele detestă orice formă de slăbiciune. Bărbatul care se însoară cu o femeie a acestui semn nu se va alege cu o plângăreaţă sau o vânătoare de avere. Ea va aştepta de la el să aducă banii în casă şi să gestioneze cu cumpătare finanţele familiei.