Femeile sunt mai rezistente la boli fata de barbati? Interesant!

Speranța de viață a oamenilor depinde foarte mult de țara în care aceștia trăiesc. Cu cât e mai dezvoltată economia și medicina acesteia, cu atât mai multe șanse au locuitorii ei să trăiască până la adânci bătrâneți. Ce e uimitor însă că în toate statele lumii, indiferent de nivelul de dezvoltare, bărbații au o viață mai scurtă decât femeile.

De ce se întâmplă așa?

Oamenii de știință studiază de mulți ani această problemă, dar încă nu s-a găsit un singur răspuns. Există mai mulți factori care influențează acest fenomen.

1. Cauzele fiziologice

Sistemul imunitar al femeilor și al bărbaților este diferit. S-a stabilit că bărbații sunt mult mai vulnerabili în fața infecțiilor. Aceștia se îmbolnăvesc mai des de infecții fungice, bacteriene și virale și le suportă mai greu. De asemenea, bărbații sunt mult mai predispuși la complicațiile pe care le pot avea aceste infecții. Toate acestea le scurtează viața reprezentanților sexului masculin.

Potrivit specialiștilor, sistemul imunitar mai puternic al femeii este datorat funcției sale reproductive și necesității de a proteja organismul în timpul sarcinii.

O altă deosebire dintre bărbați și femei este legată de supraviețuirea lor încă din faza embrionară. Cercetătorii au stabilit că cele mai multe avorturi spontane s-au întâmplat cu embrioni de sex masculin.

2. Cauzele sociale

Statisticile arată că mortalitatea copiilor până la 5 ani este cu 30% mai mare la băieți, decât la fete. Cauza constă atât în sistemul imunitar, cât și în stilul mai activ de viață. La vârsta adolescenței datele sunt și mai alarmante, mortalitatea în cazul băieților e cu 50% mai mare. Sociologii explică asta prin faptul că aceștia se expun mult mai des situațiilor periculoase pentru viață, dar și prin faptul că băieții capătă mai ușor deprinderi vicioase.

3. Cauzele psiho-emoționale

După cum se știe, femeile sunt mult mai impulsive și mai emoționale. Aceste trăsături au și părțile bune. Psihologii spun că eliberarea regulată de emoții negative ajută la eliminarea rapidă a stresului, ceea ce influențează într-un mod benefic organismul. Bărbații, din contra, sunt predispuși să se închidă în sine, să-și rețină emoțiile și astfel sunt mai vulnerabili în ceea ce privește maladiile cardiovasculare și alte boli.

sursa – http://tipadela3.ro/stiri/de-ce-femeile-traiesc-mai-mult-decat-barbatii-3-cauze-care-te-vor-pune-pe-ganduri/