Ferește-te de oamenii care te storc de energie!

Cine sunt acesti oameni? Cu siguranță ai si tu măcar unul în preajma ta.

Cei care ţi se plâng încontinuu, sunt în permanenţă nemulţumiţi, pozează în victime, sunt convinşi că viaţa este prea dură cu ei!

Cei care îţi cer sfaturi în permanenţă, la orice pas, în fiecare minut ei trebuie să primească o indicaţie, o sugestie!

Cei care au întotdeauna ceva să-ţi spună, să te completeze, să răstălmăcească ceea ce spui, cei care niciodată nu pot lua lucrurile clar şi la obiect aşa cum le aud!

Cei care îţi dau sfaturi şi sugestii necerute şi ştiu ei întotdeauna cum este mai bine pentru tine, cei care se bagă cu forţa în viaţa ta şi vor să faci totul numai şi numai cum vor ei!

Cei care contrazic orice, cei care caută „nod în papură”, nimic nu este bun pentru ei, totul trebuie schimbat, modificat şi transformat!

Cei care te găsesc vinovat de orice li se întâmplă neplăcut în viaţă, cei care nu se asumă şi doresc mereu un ţap ispăşitor!

Cei care te interoghează mereu, într-o conversaţie, îţi adresează întrebare după întrebare încontinuu şi mai au şi impresia că le eşti dator cu răspunsuri!

Cei care se bagă cu picioarele în viaţa ta, vor ei neaparat să-ţi facă ordine în minte, în inimă, în simţire!

Cei care pun presiune pe tine, îţi impun lucruri, te controlează, te supraveghează, vor să aibă eventual un raport detaliat despre tot ceea ce eşti în fiecare zi!

Cei care au „întotdeauna dreptate”, nu suportă o discuţie, argumentată, în contradictoriu, ei „ştiu” cel mai bine Totul!

Cei care te ajută, ca mai apoi, să-ţi reamintească, cu prima ocazie, cât sunt de binevoitori şi săritori şi de splendizi în relaţia cu tine!