Fericirea nu aparține celui care are totul, ci aceluia care apreciază tot ce are

Fericirea? este atunci când…

Când iubești. Fie că e vorba de iubirea părinților, a prietenilor, a omului care te completează. Iubirea e combustibilul cu care mașinăria vieții funcționează în fiecare zi.

Când faci ceea ce îți place. Munca făcută din plăcere te motivează și îți dă o stare generală de bine chiar dacă ceea ce faci e obositor sau greu.

Când te simți liber. Atunci când pui capul pe pernă și nu simți nici o apăsare și nici un gol în suflet.

Când ai prieteni pe care poți conta. Ești un om fericit dacă atunci când pământul îți fuge de sub picioare ai un om de bază care știi cu siguranță că va fi acolo.

Când lumea îți zâmbește. E foarte plăcut să îți începi ziua întâlnind oameni care îți zâmbesc și sunt amabili. Dat fiind faptul că oamenii zâmbesc tot mai rar fără motiv, este într-adevăr o bucurie să primești un zâmbet din senin.

Când privești filme care te emoționează până la lacrimi sau când citești cărți în care te regăsești, sau în care primești răspunsuri la întrebări pe care nu știai că le ai.

Când te simți apreciat.

Când privești în urmă și nu te simți rușinat pentru nimic. E plăcut să îți dai seama că drumul tău a fost unul în urcare și că ești un om de onoare.

Când ai parte de mici bucurii care te fac să uiți de tot ce n-a mers până în momentul respectiv.
Când ești sănătos. Dacă în afara câtorva răceli sau boli care se vindecă rapid nu ai probleme grave de sănătate ești cu adevărat un om fericit.

… și lista poate continua!

Pe tine ce te face fericit?