Fiecare an, fiecare lună, fiecare zi, fiecare clipă trebuie să conțină recunoștință…

Recunostinta pentru ca…

Poate că nici nu ai habar cât de norocos ești. Ai apărut aici și poți, cu trupul și mintea, să iei parte la lucruri incredibile.

Primești în dar anotimpurile, fiecare cu deliciile sale; muntele, marea, câmpia, râul, vântul, ploaia, ninsoarea, nisipul.

Un motan portocaliu cu zâmbet continuu pe chip sau un câine ce merge mereu crăcănat. O strângere în brațe. Un fior al revederii. Un sărut lung. Un peisaj de vis. O carte citită în tren.

Simfonia picăturilor de apă într-o toamnă cu gutui la geam. O păpădie ce-și desprinde semințele sub suflul tău sincer. O bunică ce scoate cozonacul din cuptor. Un bunic ce strânge nuci în poală.

Un copil ce râde în timp ce aleargă spre tine. O masă alături de cei mai buni prieteni. Un vin fiert și trei povești. Un album de fotografii vechi, răsfoit cu încetinitorul. O călătorie. O fugă după autobuz.

O așteptare cu sufletul la gură. Emoția unei prime întâlniri. Alergatul prin iarbă cu picioarele goale. Împodobitul bradului. Desfacerea unui cadou. Cada plină cu apă caldă. Strângerea unor flori de câmp în cel mai frumos buchet.

Scrierea unei poezii. Sentimentul iubirii albe. Privitul apusului și alte lucruri mărunte care contează atât de mult și pe care nu trebuie să le neglijezi niciodată.

Să nu uiți cât de norocos și binecuvântat ești, în fiecare zi, că ai onoarea de a te bucura de toate acestea. Să nu uiți.

Autor Dr Vasi Radulescu

Loading...