“Fiecare bătălie din viața ta te-a transformat în persoana care ești astăzi. Fii recunoscător pentru momentele dificile, ele nu pot decât să te facă și mai puternic.” – Keanu Reeves

A fost abandonat de tatăl său la 3 ani și a crescut cu 3 tați vitregi diferiți. Este dislexic. Visul său de a deveni jucător de hochei a fost spulberat de un accident grav. Fiica lui a murit la naștere. Soția lui a murit într-un accident de mașină. Cel mai bun prieten al său, River Phoenix, a murit de supradoză. Sora lui are leucemie.
Și cu tot ce s-a întâmplat, Keanu Reeves nu ratează niciodată ocazia de a ajuta oamenii care au nevoie. Când filma filmul ′′ The Lake House,” a auzit conversația a doi asistenți de costume; Unul a plâns pentru că își pierde casa dacă nu plătea 20,000 de dolari și în aceeași zi Keanu a depus suma necesară în contul bancar al femeii; El a donat și sume mari spitalelor.
În 2010, de ziua lui, Keanu a intrat într-o brutărie și a cumpărat o brioșă cu o singură lumânare, a mâncat-o în fața brutăriei, și a oferit cafea oamenilor care s-au oprit să vorbească cu el.
După ce a câștigat sume astronomice pentru trilogia Matrix, actorul a donat peste 50 milioane de dolari personalului care s-a ocupat de costume și efecte speciale.
El a dat, de asemenea, un Harley-Davidson pentru fiecare dublă cascadorie. O cheltuială totală de câteva milioane de dolari.
În 1997 niște paparazzi l-au găsit plimbându-se într-o dimineață în compania unui om al străzii din Los Angeles, ascultându-l și împărtășindu-și viața pentru câteva ore.
Cele mai multe vedete când fac un gest caritabil îl declară tuturor mass-mediei. Nu a pretins niciodată că face acte de caritate, pur și simplu o face ca o chestiune de principii morale și să nu arate mai bine în ochii celorlalți.
Acest om ar putea cumpara tot, si in schimb in fiecare zi se ridica si alege un lucru care nu poate fi cumparat: sa fii om bun!