Fiecare durere te face mai curajos, fiecare trădare mai inteligent, fiecare decepție mai încrezător și fiecare experiență mai puternic

Câteodată dăruim atât de mult celorlalți încât uităm să avem grijă de noi înșine. Greșeala noastră este că avem așteptări prea mari de la oamenii din jurul nostru.

Cu toții avem anumite așteptări de la persoanele din viața noastră. Ne așteptăm ca nevoile noastre să fie satisfăcute și ca cei la care ținem să ne ofere aceeași atenție pe care le-o oferim noi lor. Însă, dacă avem așteptări prea mari, viața poate să ne aducă surprize neplăcute și dezamăgire.

Nu trebuie să permitem acestei realități să ne deprime. Fiecare individ are nevoie de atenție pentru a se putea simți în siguranță. Așa cum un copil are nevoie să simtă că părinții săi îl iubesc, un adult se așteaptă ca cei dragi să-l trateze la fel bine cum el îi tratează pe ei.

O relație sănătoasă și echilibrată ar trebui să funcționeze astfel. Din păcate, lucrurile nu stau mereu așa. Atunci când ai așteptări prea mari, se poate întâmpla să nu primești aproape nimic în schimbul a tot ceea ce oferi. Drept rezultat, te vei simți deziluzionat.

Să iubești pe cineva înseamnă să faci loc în sufletul tău pentru această persoană, s-o pui în centrul universului tău și să-ți construiești lumea în jurul său. Nu ai așteptări prea mari dacă ceri asta unei persoane care pretinde că te iubește.

Însă trebuie să evităm comportamentele extreme. Sub nicio formă nu trebuie să neglijăm propriile nevoi. Poți avea așteptări mari de la cineva, dar nu trebuie să uiți să ai așteptări mari și de la tine însuți.