Fiecare semn zodiacal are corespondent un zeu sau o zeiță

Astrologia este plină de componente mitologice. De fapt, fiecare semn zodiacal are are corespondent un zeu sau o zeiță, având în vedere că fiecare constelație reprezintă o figură din mitologia antică. Există mai multe abordări pentru practicarea astrologiei.

Fiecare simbol are o poveste în spate și același lucru este valabil pentru toate cele 12 semne zodiacale. Iată zeii și zeițele asociate cu ale voastre:

Berbec: Ares, zeul războiului

În mitologia greacă, Ares este fiul lui Zeus și al lui Hera. El este zeul războiului, deoarece reprezintă aspectele fizice și violente ale luptei. Unii spun că Ares a fost iubitul Afroditei și a fost ținut în dispreț de soțul ei, Hefaist, după ce aventura lor a fost descoperită printre olimpici.
Suna cunoscut? Berbecul este atât neîmblânzit, cât și extrem de pasionat. Acest semn este, de asemenea, notoriu pentru faptul că este agresiv din punct de vedere fizic.

Taur: Afrodita, zeița Iubirii și Frumuseții

Zeița iubirii și frumuseții sexuale, Afrodita, s-a născut din spuma albă produsă de organele genitale tăiate din Uranus, după ce fiul său Cronus le-a aruncat în mare. Ei spun că frumusețea ei a fost cea care a stârnit rivalitatea între zei.
Suna familiar? Taurul este condus de Venus, planeta iubirii, frumuseții și plăcerii. Nu întâmplător cei născuți sub acest semn sunt binecuvântați cu înfățișări superbe și dragoste răsfățându-se în plăcerile vieții.

Gemeni: Atena, zeița înțelepciunii și a victoriei militare

Atena este o zeiță cu mai multe fațete. Ea reprezintă înțelepciunea, curajul, inspirația, matematica, forța, strategia și multe altele. Unii spun că a ieșit din fruntea lui Zeus după ce el a suferit o durere de cap enormă.
La fel ca Gemenii, această zeiță este un cameleon intelectual. Cei care se nasc sub acest semn tind să fie gânditori implacabili care se întâmplă să fie și incredibil de pricepuți.

Rac: Artemis, zeița lunii și a sălbăticiei

Fiica lui Zeus, Artemis este zeița lunii, a vânătorii și a virginității. Ea este ocrotitoarea copiilor mici și o vindecătoare pentru femei și este descrisă ca o vânătoare care poartă un arc și o săgeată.
Unii născuți sub acest semn zodiacal sunt binecuvântați cu abilități de vindecare pe care le-au moștenit de la strămoși.

Leu: Apollo, Dumnezeul Soarelui și al Luminii

Apollo este zeul soarelui, luminii, muzicii, poeziei și cunoașterii. Mitologia spune că Apollo era cunoscut pentru divertismentul Olimpului cu melodii redate în lira sa de aur.
Leul este animatorul zodiacului, la fel ca Apollo. Conduși de soare, cei născuți sub acest semn sunt calzi, iubitori și carismatici. Coincidență? Nu cred.

Fecioară: Demeter, zeița cerealelor și a agriculturii

Demeter este zeița recoltei și fertilității pământului. Tradiția antică spune că a dezvăluit arta creșterii și folosirii porumbului către toată omenirea. Ea a fost descrisă purtând o coroană de flori făcută din spice de porumb în arta antică.
Zeița Demeter este o reprezentare pură a fertilității și recoltei Fecioarei.

Balanță: Hera, zeița femeilor și a căsătoriei

Regina zeilor olimpici, Hera este cunoscută ca zeița căsătoriei și nașterii. Unii spun că a fost o soție geloasă, întrucât ea s-a certat constant cu Zeus pentru aventurile sale.
La fel ca Balanța, zeița Hera este o reprezentare a dreptății și a relațiilor. Cei născuți sub acest semn tind să fie atrăgători, deoarece sunt conduși și de Venus, planeta iubirii și frumuseții.

Scorpion: Kali, zeița morții și a sexualității

Kali este una dintre cele mai complexe zeițe din religia hindusă. Este cunoscută drept zeița morții și a sexualității, deoarece aduce transformarea ego-ului.
Zeița Kali este simbolul tuturor lucrurilor Scorpionului. Acest semn de apă este, de asemenea, o reprezentare a morții, transformării și sexului.

Săgetător: Zeus, Dumnezeul cerului și al tunetului

Zeus este zeul cerului și al tunetului, denumit și regele zeilor. Unii spun că i-a expus pe mincinoși, întrucât era păstrătorul jurământelor.
Suna familiar? Săgetătorul este condus de Jupiter, planeta adevărului și a abundenței. Săgeata lui Zeus este echivalentă cu arcașul Săgetătorului.

Capricorn: Persefona, zeița recoltei și regina lumii de dincolo

Zeița Persefone a fost fiica lui Demeter și regina lumii dincolo. Ea este adesea descrisă ca o zeiță tânără care deține snopi de cereale și o torță aprinsă.
Similar cu Capricornul, Persefona este o reprezentare atât a luminii cât și a întunericului. Hades s-a îndrăgostit de ea și a dus-o în lumea dincolo, care reprezintă și întunericul care vine odată cu iarna.

Vărsător: Prometeu, Dumnezeu al gândirii și al omenirii

Prometeu este zeul Titan al gândirii premergătoare și al sfatului viclean căruia i sa dat sarcina de a modela omenirea din lut. La fel ca Vărsătorul, zeul Prometeu era oarecum rebel. Abilitățile și haosul său sunt, de asemenea, similare cu planeta conducătoare a Vărsătorului, Uranus.

Pești: Ishtar, zeița fertilității și a iubirii universale

Ishtar a fost cunoscută anterior ca zeița fertilității, cu toate acestea, ea a evoluat apoi într-un personaj mai complex și o zeiță de conotații și forțe contradictorii. Nu obține mai mulți Pești decât această zeiță. Energia lui Ishtar este contradictorie. La fel ca Pești, este complexă și universală.