Fiecare vârstă are atuurile ei. La 20 de ani domină trupul, la 30 de ani domină farmecul iar la peste 40 de ani domină mintea…

Conteaza cum te simti sau ce vârstă ai in buletin?

Ești mai frumoasă acum, pentru că ai învățat, de-a lungul timpului, care îti sunt atuurile și cum să-ti ascunzi sau să-ti accepti defectele. Esti mai frumoasă acum, pentru că te îmbraci cu hainele care îti plac, care te avantajează, nu cu acelea care sunt impuse de tendințele modei. Esti mai frumoasă acum, pentru că te-ai eliberat de inhibiții și de angoase.

Esti mai înțeleaptă acum, pentru că ai învățat, de-a lungul timpului, că a greși e omenește și că trebuie să fi mai răbdătoare și mai tolerantă, atât cu ceilalți, cât și cu tine însuti.
Esti mai înțeleaptă acum, pentru că ai câțiva prieteni și sute de cunoștințe, nu invers, așa cum aveai la douăzeci de ani.
Esti mai înțeleaptă acum, pentru că după sute de șuturi în…posterior, pe care le-ai primit de la viață, ști că acestea nu reprezintă decât pași înainte.

Uneori, la treizeci de ani, te poți simți bâtrân, iar la cincizeci de ani, tânăr, plin de vitalitate, depinde cum ți-e spiritul.

Patruzeci de ani, șaizeci sau optzeci de ani. Dacă ai noroc, numărătoarea merge înainte. Pentru unii, acestea sunt doar vârste biologice, sunt doar nişte etape fireşti ale vieţii, pentru alţii sunt vârste care prevestesc începutul sfârşitului.

Pesimişti sau optimişti, suflăm în lumânările de pe tortul aniversar, privind partea goală sau partea plină a paharului vieţii, întristându-ne că au trecut anii sau bucurându-ne că ni se oferă şansa unui alt an.