Frumusețea vieții stă în binele pe care îl faci, în iubirea pe care o transmiți, în lacrimile pe care le ștergi

“Viața – un dar, o binecuvântare, o călătorie…
Totul se schimbă. Cu cât trăiești mai mult, cu atât faci mai multe greșeli, cu atât ai mai multă compasiune, cu atât ierți mai ușor. Cu cât practici mai mult, cu atât dragostea devine mai bună și mai deschisă.
Dragostea e o formă de respect pentru divinitatea din fiecare om. Dragostea e generozitate a spiritului. Dacă iubești cu adevărat pe cineva, asta implică încedere și onestitate. Dar poți practica iubirea zi de zi fără să ai un partener. Cred că dragostea are legătură cu un sentiment puternic de recunoștință pentru propria ta viață.
Gândește-te cât de mult poate însemna un zâmbet pentru cineva și încearcă să nu te enervezi când cineva nu e interesat să te ajute. Dacă încerci să vezi umanitatea din acel om, asta îți va face viața mult mai bună, pentru că nu vei lua nimic personal. Văd mereu puterea cu care dragostea poate transforma totul.

Trebuie să te uiți la viața ta și la relațiile tale ca fiind parte dintr-un soi de organism viu, un lucru care trăiește. Nu o mașinărie, dar un fel de plantă care crește continuu. Unul dintre marile mele talente este că, atunci când ceva necunoscut îmi apare în cale, sunt capabilă să recunosc acel lucru, să-mi schimb direcția și să-i dau o șansă.
Viața e mult mai creativă decât ar fi dacă aș plănui totul! Simt că trebuie mereu să privești lucrurile în ansamblu și să nu te împiedici de lucrurile mărunte.
Cel mai bun lucru pe care-l poți face este să rămâi curios, să trăiești o viață autentică și să te pui în multe situații noi, cu oameni care au multe idei provocatoare. Pe măsură ce începi să afli cine ești și să-ți găsești vocea, viața ta devine tot mai interesantă. Nu devine neapărat mai ușoară, dar devine mai bună.”

sursa – http://www.larevista.ro/susan-sarandon-dragostea-e-o-forma-de-respect-pentru-divinitatea-din-fiecare-om/