Gândul pozitiv și atitudinea optimistă au puteri vindecătoare

Legatura minte-corp. Mintea poate sa vindece trupul

Este binecunoscut faptul, că mintea poate provoca simptome fizice. De exemplu, atunci când ne temem, suntem furioși, sau ne îngrijorează ceva, putem dezvolta: ritm cardiac rapid, palpitații cardiace, senzație de greață, vomă, tremurat, transpirație, gură uscată, dureri în piept, dureri de cap, nod în stomac, respirație rapidă etc.

Studii de specialitate pe bolnavi cronici, au arătat că cei care care au sperat la vindecare, au fost optimişti, veseli, relaxați și au acceptat situația în care se aflau au avut șanse crescute de a se însănătoși față de cei care erau mereu copleșiți de gânduri negre, pesimism, tensiune, încordare fizică și mentală.

Gestionarea eficientă a stresului este asociată cu multe beneficii pentru sănătate.
A vedea partea plină a paharului reflectă o perspectivă sănătoasă asupra vieții

Gândirea pozitivă nu înseamnă că ținem capul în nisip și ignorăm situațiile mai puțin plăcute ale vieții, ci înseamnă că avem capacitatea de a aborda neplăcerea într-un mod mai pozitiv și mai productiv. Alegem să credem că cel mai bun lucru se va întâmpla, nu cel mai rău…şamd. Pentru cei ce au tendința spre pesimism, o veste bună…Abilitățile de gândire pozitivă se pot învăța!

Beneficiile gândirii pozitive:

creşterea duratei de viață
rate scăzute ale depresiei
scăderea anxietății
rezistența crescută la factori de stres și frustrare
mai bună sănătate cardiovasculară și un risc redus de deces din cauza bolilor cardiovasculare etc.