Gândurile ne pot schimba starea de sănătate

Modul nostru de gândire reflectă starea de sănătate. „Gândurile sunt cele care modelează omul” Mai exact, tot ceea ce îi trece omului prin minte se întoarce înapoi ca un bumerang, sub forma faptelor. Însă organismul dă semnale clare, doar în condiţiile unui stil de viaţă haotic şi unui mod de gândire pesimist.

Durerile de cap, tulburările de tranzit intestinal, răcelile repetate, durerile de inimă și oboseala sunt cele mai frecvente astfel de semnale. De cele mai multe ori, tratamentul medicamentos este ineficient în a pune diagnosticul, deoarece problema își are rezolvarea la nivel mental.

Gândurile noastre au efect benefic sau nociv asupra creierului şi, implicit, asupra sănătăţii. Orice gând reprezintă expresia activităţii cerebrale din punct de vedere biochimic şi bioelectric.

Exerciţiu prin care îţi poţi reîncărca bateriile

Cele mai bune intervale orare pentru a face un astfel exerciţiu sunt între 11 şi 13 şi 23 şi 1. Înainte de a începe, trebuie să te speli pe faţă cu apă rece, pentru a fi cât mai receptiv, să îndepărtezi de pe corp toate obiectele de metal şi să te îmbraci cu haine care să nu te incomodeze. Şi nu uita să te relaxezi. După ce ai alungat din minte toate gândurile negative, descrie cu palma dreaptă cercuri din ce în ce mai mari în regiunea de sub ombilic.

În acelaşi timp, gândeşte-te că energia pozitivă din jurul tău se strânge în dreptul abdomenului inferior. Ulterior, repetă următoarele cuvinte: „Energia este în jurul meu şi mă folosesc de ea”. Acest exerciţiu trebuie să-l repeţi de mai multe ori, până ce simţi că te-ai încărcat cu energie. Abia în acel moment, cu ajutorul mentalului, energia se va răspândi în corp.