Gândurile tale negative îi afectează și pe cei din jurul tău. Ai grijă la ele!

Un doctor, o doamnă mai în vârstă, ținea cursuri la școala medicală militară. A lucrat toată viața la spitalul pentru copii. Odată, a spus ceva foarte interesant.

Copiii ei au prins toate bolile infecțioase posibile, chiar dacă este medic și le-a îngrijit bine. Erau copii foarte activi, veseli și bine hrăniți, iar medicul a luat toate măsurile de siguranță la care s-a putut gândi și a respectat regulile sanitare și de igienă, dar copiii au continuat să prindă viruși și bacterii. De îndată ce venea acasă, făcea duș și purta haine de casă aproape sterile. Ea se spăla în mod constant pe mâini și folosea produse de dezinfectare pentru mâini, dar copiii aveau exact aceleași boli pe care le aveau pacienții pe care îi trata la spital. Și s-ar îmbolnăvi imediat dacă ar avea un caz deosebit de dificil și neplăcut la locul de muncă.

Nici vitaminele, nici întărirea sistemului imunitar nu au ajutat, așa că medicul a căzut în disperare. Se gândea chiar să ducă copiii la Moscova – pe vremea aceea era unul dintre locurile rare care dispunea de laboratoare speciale echipate pentru a face testarea sistemului imunitar. Într-o zi, medicul a avut un caz foarte dificil la locul de muncă și era epuizată, dar îi era atât de frică să meargă direct acasă, deoarece credea că copiii ei se vor îmbolnăvi din nou.

Așa că a decis să meargă la film și a urmărit un film de aventuri cu Indiana Jones. După film, cu un sentiment de vinovăție și emoție în același timp, a venit acasă. Copiii nu s-au îmbolnăvit. Au continuat să sară și să râdă așa cum ar trebui să facă toți copiii sănătoși. Data viitoare când doctorul a avut un caz greu, a mers să-și viziteze prietena, unde a băut ceai cu fursecuri și a vorbit și a râs. Din nou, copiii au rămas sănătoși.

Doctorul era foarte isteț și și-a dat seama că ar trebui să meargă undeva drăguț după serviciu, în loc să meargă direct acasă, oricât de obosită s-ar simți. A început să se plimbe prin frumoasele parcuri, unde erau flori și fântâni frumoase. Apoi, se plimba în jurul pieței, se așeza pe bănci și numai după ce se ducea acasă. Și copiii au rămas bine. Era extrem de ascuțită și a ajuns la concluzia că nu era vorba doar de microbi, viruși și bacterii.

Bolile erau de fapt infuzate în gândurile pe care le aducea acasă în fiecare seară după serviciu. Gândurile negative i-au afectat atât de mult pe copiii ei. Și această concluzie simplă și primitivă, de departe, a fost corectă – de atunci nu a existat nicio boală în casă.

Deci, nu ar trebui să vă grăbiți acasă la persoanele pe care le iubiți după ce v-ați certat sau ați fi fost într-un loc dacă nu s-au întâmplat multe lucruri pozitive. Tu, fără să vrei, le aduci ceva rău; tristețe și stres. Chiar dacă nu vorbești despre ceea ce ai trecut, gândurile și sentimentele tale o fac.