Iartă-i pe cei care ți-au gresit, nu pentru că ei ar merita iertarea, ci pentru ca tu meriți linistea

Iertarea inseamna renuntarea la speranta pentru un trecut diferit. Inseamna sa stii ca trecutul ramane in spate, ca praful se va asterne si ca trebuie doar sa lasi ca timpul sa isi joace cartea.

Atunci cand doare, iertarea pare imposibila. Vrei sa mergi mai departe pentru ca stii ca asta este cea mai sanatoasa alegere. Vrei sa te eliberezi. Vrei ca nebunia din mintea ta sa se linisteasca si sa gasesti o cale pentru a fi bine.

Gasirea linistii este o lupta lunga… iertarea este doar un medicament pe care il iei pentru a ramane hidratat de-a lungul drumului.

Iertarea nu inseamna ca trebuie sa faci pace cu cine te-a ranit. Nu inseamna sa simpatizezi cu ei si sa ii tii aproape. Inseamna doar sa accepti ca ei au lasat un semn in sufletul tau. Si ca pentru o perioada de timp este povara ta si trebuie sa suporti. Este decizia ta de a merge mai departe cu cicatrici.

Iertarea este despre a te ridica in picioare si a decide ca nu vei fi neferit pentru tot restul vietii din cauza lucrurilor care s-au intamplat in viata ta. Este despre a merge cu curaj in viitor, cu acele dureri pe care le-ai suportat. Iertarea inseamna sa iti spui ca nu vei lasa ce s-a intamplat sa te defineasca prea mult.

Iertarea nu inseamna ca renunti la puterea ta. Iertarea inseamna ca esti, in sfarsit, gata sa iei totul inapoi.

Sursa: https://www.kudika.ro