Iertarea, cel mai frumos dar oferit cuiva

Iertarea este un cadou pe care ți-l faci singur, acela de a fi împăcat, fericit și de a putea dormi noaptea. Ierți nu fiindcă ești slab, ci fiindcă ești îndeajuns de puternic să-ți dai seama că doar renunțand la resentimente vei trăi fericit.

Dacă vei continua să ai gânduri pline de ură, mînie și ranchiună față de cineva, vei ajunge să te otrăvești pe tine însuți mai mult decât otrăvește persoana respectivă și vei fi extrem de nefericită.

Renunță la toată mânia la toata toxicitatea și la toate resentimentele care-ți otrăvesc mintea trupul sufletul și viața. Dacă ești furios descărca-te. Nu-ți ascunde și nu iti reprima sentimentele. Lasă totul să iasă la suprafață și, după ce îți trece furia, lasă iertarea să-ți pătrundă în inimă.

Doar înlăturând toată toxicitatea din viața ta vei putea să te eliberezi din închisoarea pe care ți-ai construit-o și în care ai trăit atât de mult timp.

Umpleți inima cu dragoste. Iartă și renunța. Nu neapărat fiindcă cei care te-au rănit o merită, ci fiindcă tu meriți. Lasă iertarea să te elibereze de trecut. Îngădui să înlăture toate ranchiuna pe care ai purtat-o în inima tot acest timp și las-o să umple acel gol cu dragoste.

Mulți oameni cred că în momentul în care decizi să ierți pe cineva care te-a rănit în trecut, persoana iertată este singura care beneficiază de gestul tău plin de bunătate și generozitate, dar realitatea este alta: fii sigur că persoana care va avea cel mai mult de câștigat este cea care iartă.