Iertarea – darul care vindecă. Iată 4 lucruri care vă vor ajuta să iertați și să renunțați la resentimente

Deși pentru mulți oameni, iertarea pare un lucru imposibil și înfricoșător, iertarea este darul pe care ni-l facem nouă înșine și, după aceea, celorlalți oameni. În momentul în care îi oferim iertare o altă șansă, vom descoperi toate acele sentimente incredibile de pace interioară și libertate care ne vin în cale.

4 lucruri care vă vor ajuta să iertați și să renunțați la resentimente

Îmi pare rau
Cu ochii închiși, ar trebui să ne imaginăm persoana pe care am vrea să o iertăm sau persoana pe care vrem să ne ierte, stând în fața noastră și repetându-i cele trei cuvinte magice: Îmi pare rău. Chiar dacă la început pare greu….cu timpul vom începe să credem în aceste cuvinte.

Te rog să mă ierți
A ține resentimente nu ne va aduce niciodată ceva bun, așa că ar trebui să-l eliberăm și să permitem iubirii și pacii interioare să ne guverneze inimile. Tot ce contează cu adevărat este ca noi să cerem și să permitem procesul iertării spunând aceste trei cuvinte: Vă rog să mă iertați.

Mulțumesc
Deși s-ar putea să nu înțelegem de ce trebuie să spunem „Mulțumesc” cuiva care ne-a tratat cu amabilitate sau cuiva pe care am tratat-o ​​cu amabilitate, rezistența va fi acolo; totuși, pe măsură ce vom aprofunda această practică, totul se va schimba și totul va începe să aibă sens pentru noi.

Te iubesc
Vom simți o rezistență mai mare atunci când vom ajunge la a patra parte. Această practică ne va ajuta cu siguranță să eliberăm resentimente și, de asemenea, să iertăm nu doar pe cei care ne-au tratat cu amabilitate, ci și pe noi înșine.