Important in viata este ce lăsam in urma noastra. Unii din noi lasam o casa, averea dar tot ce conteaza este ce lasam in sufletele si mintea oamenilor…

​ “Toate schimbările, chiar și cele mai dorite, au melancolia lor. Căci ceea ce lăsăm în urma noastră, este o parte din noi. Noi trebuie sa fim în stare să spunem unui capitol din viaţă “adio” înainte de a începe un altul.” Anatole France.

Adesea ne grăbim să îmbrăţişăm viitorul, ne grăbim să clădim vise, ne grăbim să ne îndeplinim dorinţele, dar prea rar ne oprim ca să ne aşezăm pe banca timpului, fiind gata să privim în urmă la ce-a fost, la ce-a rămas.

Deşi tălpile ( mai cu seamă cele ale sufletului), ne sunt prăfuite de atâta drum, prea rar ni le odihnim, prea rar ne îndreptăm ochii spre înapoi.

După părerea mea, fiecare a venit in lumea asta cu un anumit scop. Nimic nu este întâmplător, totul întamplandu-se cu un scop anume. Daca azi cunosti un om ar trebui sa te gândești, că cine știe când și in cine știe ce împrejurari poate acel om te va ajuta. Mulți oameni nu rețin nimicurile de zi cu zi, dar poate că aceste nimicuri te pot face să pierzi…doar pentru ca nu le-ai dat importanța necesară.

Până la urmă și din greșeli avem ceva de învățat. Și dupa cum se spune, “Cât trăiești, înveti!”.

Important din toate astea este sa iubim si iubind să lăsam ceva in urma noastra. Unii din noi lasam o casa, averea, dar ce e esențial este să lăsăm in urmă și amintiri frumoase. Astfel poate peste timp cei care ne-au fost aproape își vor aminti in mod placut de noi.

După o anumită vârstă chiar stai și te gândești la toți anii care au trecut si încerci să pui cap la cap și să-ți dai seama ce ai realizat în tot acest timp. Și dacă te gândești și îți dai seama că mare lucru nu ai facut si că viața a trecut pe lângă tine? Ce soartă tristă, nu? Eu cred ca daca vrem să nu se întample acest lucru trebuie să iubim și să apreciem pe cei de lângă noi…și să nu uitam că fericirea nu se poate numi fericire daca nu o împarți cu cineva. Să încercăm să ne trăim viața la maxim (dar totuși cu niște limite) și să nu ne dăm niciodata bătuți chiar dacă s-a întamplat să pierdem.

Viața e frumoasa! Trebuie să învățăm să trăim, să iubim…iar dacă nu ne este chiar așa ușor, măcar să încercăm!