În două lucruri să nu te încrezi niciodată: în oameni și în noroc. Restul dezamăgirilor sunt ușor de suportat

Există oameni norocoși și oameni lipsiți de noroc? Oare așa ceva nu ar fi nedrept? Ce este norocul? Oamenii consideră și spun că norocul este ceea ce le dăruiește bogăție extraordinară, câștigul unei avansări a lor într-o funcție mai înaltă, ceea ce îi izbăvește de diferite primejdii.

Este fapt dovedit că nu există nicăieri și nici a existat vreodată o oarecare putere superioară care să se numească noroc.  Ceea ce se pare oamenilor întâmplător, cu siguranță are o oarecare proveniență mai profundă. Nu există nici un destin. Legătura tainică și personală a omului cu Dumnezeu este o taină uimitoare. Cel care folosește libertatea sa dăruită de Dumnezeu este responsabil și răspunzător.

Înțeleptul Solomon spune: „Nu te încrede în noroc”. „Norocul nu este ceva în care să te încrezi”, spune și Hilon.

Noi credem că pentru toate urcușurile și coborâșurile vieții există Dumnezeu. Dumnezeu poartă de grijă, păzește și ocrotește pe fiecare om, pentru că este făptura Sa și grija pentru el nu va înceta niciodată. Nu-i lasă pe copiii Săi fără hrană și purtare de grijă. Nu-i lasă să le poarte de grijă „norocul” lor.

Si oamenii…de cîte ori nu ai fost înșelat, mințit, păcălit? De cîte ori cel de lângă tine în care tu ai crezut si în care ți-ai pus nădejdea, nu te-a părăsit? Si atunci, te întreb eu…în ce om ai putea să crezi că niciodată, indiferent de ce s-ar întâmpla nu te va trăda?

Unul este cel ce-ți va fi alături în toate ipostazele vieții tale, de la naștere si până în ceasul dintâi: bunul Dumnezeu. În el să îți pui nădejdea si vei avea pe cineva de partea ta mereu.