În dragoste toți se ceartă, dar cine iubeşte nu pleacă.

Bunicul mi-a mărturisit că atunci când bunica nu mai vorbea cu el, îi strângea mai tare capacul de la murături ca ea sa n-aibă de ales decât să vorbească cu el. Asta e iubirea adevarata!

A iubi pe cineva si a fi iubit, cu adevarat, este despre a fi bun si in acelasi timp de a fi suportiv si a ajuta partenerul, stiind cum sa intelegi si cum sa il accepti pe cel de langa tine, asa cum este, fara a incerca sa il schimbi dupa chipul si asemanarea ta si dupa nevoile tale.

O relatie sanatoasa nu este despre a schimba, nu este despre a fi dintr-o data altfel, nu inseamna a-l indeparta pe celelalt de ceea ce iubeste sa faca si sa fie, nu este despre a ramane blocat intr-o disperare ca relatia trebuie sa functioneze sau ca partenerul sa fie langa tine pentru ca altfel esti singur.

Iubirea adevarata este o experienta, este invatare, este extinderea universului celor doi parteneri impreuna, este despre rezolvarea  problemelor in grup, este responsabilitate de sine si unul cu altul, este crestere individuala si comuna, este reciprocitate. Un cuplu trebuie sa sprijine reciproc sperante, vise, aspiratii. Sa fie unul si un intreg, in acelasi timp.