“În spatele tuturor lucrurilor stă Dumnezeu” – prof Dumitru Dulcan

În primul rând, Dumnezeu lucrează toate lucrurile conform voinței sale.Cred că asta înseamnă că el controlează întotdeauna totul. Nimic nu trece neobservat de El.

Nu încercați niciodată să justificați, să faceți ceva care este împotriva voinței perfecte a lui Dumnezeu. Fie ca noi să privim către Dumnezeu și să-L rugăm să ne dea înțelepciune pentru a evita capcana de a crede că ceea ce ne face fericiți trebuie să fie voia Lui.

Da, este frustrant atunci când nu știm care este voința lui Dumnezeu. Dorim asigurarea că vom reuși în tot ceea ce facem. Ne dorim ca Dumnezeu să se aplece de fiecare capriciu al nostru.

Nu știu ce este cel mai bun pentru mine, dar Dumnezeu știe. Trebuie să am încredere în el pentru a-și îndeplini voința pentru viața mea și pot fi sigur că va face exact asta – pentru că „În spatele tuturor lucrurilor stă Dumnezeu”.

Evenimentele care ne definesc viața nu sunt pur și simplu produse din cauze naturale sau întâmplări aleatorii. Sunt rânduite de Dumnezeu și sunt destinate binelui nostru.

Adesea nu reușim să simțim îndrumarea sau protecția ascunsă a lui Dumnezeu, dar, când privim înapoi la evenimentele din trecut, suntem în stare să vedem mai clar mâna Lui, chiar și în perioadele de tragedie.