In trecut sunt lectiile, in viitor sunt visurile. Invata-le pe primele ca sa le atingi pe celelalte…

Se spune ca un lucru, in genere neplacut, ni se va intampla de atatea ori de cate este necesar pentru a invata ce trebuie sa invatam din el. Poate ca uneori nu este necesar sa rezolvam problema cu care ne confruntam, ci doar sa o toleram, in timp, ea se va rezolva de la sine.

Viata este precum o cofetarie, intai platesti pentru ca apoi sa primesti ceea ce ai comandat. Asa ca te intreb, daca fugi de situatiile neplacute, daca nu doresti sa-ti inveti lectiile, daca nu suporti situatiile dificile, cum si cand ai vrea sa iti primesti comanda?

Aproape nimic din ceea ce ni se intampla nu este nici intamplator, nici nedrept, nici gratuit. Este ceea ce ne trebuie, ceea ce avem nevoie, pentru ceea ce am facut sau pentru ceea ce vom face. Face parte din pregatirea pentru viata sau pentru ce urmeaza sa vina.

Nu exista un manual de utilizare a vietii si tocmai de aceea ne scriem si rescriem propriul manual de utilizare a vietii. Evident ca exista si esecuri, altfel cum am putea invata?

Fiecare dintre noi are de invatat lectiile lui. Din aceeasi problema fiecare are altceva de invatat. Degeaba il intrebi pe x sau y ce ar trebui sa faci, el iti va spune doar ce ar face el intr-o situatie similara. Dar asta nu inseamna ca solutia lui este si solutia pe care tu o cauti. Solutia este la tine, intotdeauna este acolo. Nu ai nevoie de altcineva care sa-ti raspunda. Raspunsul este acolo, intotdeauna a fost acolo. Trebuie doar sa ai rabdare si-l vei gasi.

Viata este darul tau de care trebuie sa te bucuri, cu bune si rele, singur. Asa ca data viitoare cand te confrunti cu o problema similara celei sau celor din trecut, alege sa te comporti altfel si daca in trecut ai fugit, acum ramai, ramai pana la capat si invata o data pentru totdeauna ce ai de invatat. Numai asa poti merge mai departe, altfel bati pasul pe loc in timp ce viata trece pe langa tine.