În viața fiecăruia există persoane ce nu pot fi înlocuite, răni ce nu pot fi vindecate și amintiri ce nu pot fi uitate

Trăiește-ți viața departe de oamenii care îți fac rău. E imposibil ca la un moment dat să nu dai de ei, dar ferește-te… pentru că pe ei nu vei reuși tu singur să îi ajuți… pentru că ei nu caută ajutor, nu caută să se îndrepte, ci caută să tragă în jos, să calce în picioare. Pierdem oamenii pe care îi iubim pentru că sunt meniți să iubească pe altcineva. Ii pierdem pentru că suntem sortiți să găsim pe altcineva. Este un fapt simplu, uneori greu de acceptat, deoarece suntem prea încăpățânați ca să renunțăm la ceva care nu ne mai aparține.

Iubește mult și nu te teme să ierți, să dai drumul oamenilor și momentelor care te-au rănit în trecut. Alege tot ceea ce te face fericit. Iertarea te scapă de suferință.

Nu te schimba de dragul unor oameni care te vor departe de Dumnezeu pentru că ”nu e genul lor”. Nu te chinui să suferi în această viață, pentru că nimeni nu îți merită mărgăritarele… iar să arunci cu ele e dovadă de prostie.

Există mulți oameni care vor lua de la tine dragoste, înțelegere, ajutor, le vor molfăi și le vor lăsa la o parte, pentru a lua mai mult și a te lipsi de lumină. Există oameni care nu vor să dea nimic înapoi, dar vor să ia cât pot fără să aprecieze pentru că nu le pasă de fapt decât de propria persoană…

Tu rămâi tu: rămâi curat, rămâi frumos, rămâi alături de Dumnezeu. Nu te deda la practici urâte, murdare, spurcate. Nu te umple de mânie și de invidie când vezi că alții reușesc. Bucură-te de tot ce ai în jur. Bucură-te de viața pe care ai primit-o și trăiește-o frumos!